5 roluri uimitoare ale Îngerului tău păzitor, ascultă semnele sale

5 roluri uimitoare ale Îngerului tău păzitor, ascultă semnele sale

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 October 2021 in Spiritualitate

Biblia ne spune: „Vedeţi să nu dispreţuiţi pe vreunul din aceştia mici, că zic vouă: Că îngerii lor, în ceruri, pururea văd faţa Tatălui Meu, Care este în ceruri.” (Matei 18:10). Acesta este unul dintre pasajele cheie din Biblie despre îngerii păzitori. Știm din scripturi că rolul îngerilor păzitori este de a proteja oamenii, casele, orașele și națiunile.

Cu toate acestea, avem adesea o imagine distorsionată a funcțiilor acestor îngeri. Mulți dintre noi îi vedem ca ființe care sunt bune numai pentru noi. Contrar credinței populare, acesta nu este singurul lor rol. Îngerii păzitori există în primul rând pentru a ne ajuta în problemele spirituale. Dumnezeu este cu noi prin acțiunea îngerilor și ei sunt implicați în lupta noastră pentru a ne ajuta să ne îndeplinim chemarea.

Viața este plină de lupte și pericole, atât materiale, cât și spirituale. Din acest motiv, Creatorul nostru Divin a trimis un Înger care să vegheze asupra fiecăruia dintre noi.

Iată șase roluri uimitoare ale îngerilor păzitori pe care trebuie să le cunoști.

Îngerii păzitori ne urmăresc și ne ghidează

Biblia spune că pentru credincioși nimic nu se întâmplă fără voia Lui Dumnezeu și, dacă Îl cinstim pe Hristos, Îngerii Săi veghează constant asupra noastră. Biblia spune că Dumnezeu „va porunci îngerilor Săi să aibă grijă de tine în orice fel” („Că îngerilor Săi va porunci pentru tine ca să te păzească în toate căile tale.” Psalmul 90:11).

De asemenea, ne învață că Îngerii, deși în mare parte invizibili, veghează asupra noastră și lucrează pentru binele nostru. Biblia ne spune: „Îngerii oare nu sunt toţi duhuri slujitoare, trimise ca să slujească, pentru cei ce vor fi moştenitorii mântuirii?” (Evr. 1:14). Dumnezeu ne înconjoară cu mulți îngeri care să ne protejeze și să ne arate calea.

Realitatea Îngerilor Lui Dumnezeu ar trebui să ne dea mare încredere în promisiunile Bibliei.

Rugaciune pentru oameni

Îngerul tău păzitor se poate ruga constant pentru tine, cerându-i lui Dumnezeu să te ajute. Catehismul Bisericii Catolice spune despre îngerii păzitori: „Din copilărie până la moarte, viața omului este înconjurată de grija și mijlocirea lor vigilentă”. Rugăciunile îngerului păzitor exprimă adorarea pentru un anumit tip de mesager ceresc al Lui Dumnezeu. Există o mare putere în rugăciunile lor.

Rugăciunea Îngerului păzitor recunoaște ființa creată ca sursă de protecție, vindecare și îndrumare. În timp ce îngerii sunt superiori oamenilor în putere și inteligență, Dumnezeu i-a creat pe îngeri pentru a-L iubi, a se închina, a-L lauda, ​​a asculta și a sluji (Apocalipsa 5:11-12). Numai Dumnezeu are puterea de a dirija acțiunile îngerilor (Evr. 1:14). Rugăciunea către Dumnezeu ne aduce într-un loc de intimitate cu Creatorul nostru (Matei 6:6).

Îngerii păzitori comunică cu noi prin gânduri, imagini și sentimente

Îngerii sunt ființe spirituale și nu au trup. Uneori pot căpăta aspectul corpului și pot reflecta lumină în lumea materială, dar prin natura lor sunt spirite pure. Acestea fiind spuse, este logic că principalul mod în care comunică cu noi este prin a ne oferi în minte gânduri, imagini sau sentimente pe care le putem accepta sau respinge.

Poate că nu este evident că Îngerul păzitor este cel care comunică cu noi, dar putem realiza că ideea sau gândul nu vine din propria noastră minte. În cazuri rare, cum ar fi în Biblie, îngerii pot lua aparențe și pot vorbi în cuvinte. Aceasta nu este o regulă, ci o excepție de la regulă, așa că nu vă așteptați să apară în camera dumneavoastră Îngerul păzitor.

Îngerii păzitori ghidează oamenii

Îngerii păzitori îți pot ghida calea în viață. În Exodul 32:34, Dumnezeu îi spune lui Moise în timp ce Moise se pregătește să ducă poporul evreu într-un loc nou: „Îngerul Meu va veni înaintea ta”. Psalmul 90:11 spune: „Că îngerilor Săi va porunci pentru tine ca să te păzească în toate căile tale.” Adică scopul îngerului este să fie acolo când ne confruntăm cu situații critice în viața noastră.

Îngerii ne ghidează să facem față provocărilor noastre și ne ajută să mergem pe o cale mai bună. Ei nu preiau toate poverile și problemele noastre și le fac să dispară. Ne ghidează într-o anumită direcție, dar până la urmă trebuie să fim si noi de acord. Îngerii păzitori sunt, de asemenea, aici pentru a ne ajuta să aducem bunătate, pace, compasiune și speranță în viața noastră. Sunt iubire pură și ne amintesc că iubirea există în toată lumea.

Notează tot ceea ce face, spunem sau gândim, bune sau rele

Nu numai că îngerii veghează asupra noastră (1 Cor. 4:9), dar evident că ei înregistrează și treburile vieții noastre; „Nu îngădui gurii tale să tragă spre păcat trupul tău şi înaintea trimisului lui Dumnezeu nu spune: “A fost o rătăcire!” Pentru ce să Se mânie Dumnezeu de cuvântul tău şi să nimicească lucrul mâinilor tale? Căci din mulţimea grijilor se nasc visele şi deşertăciunile din prea multe cuvinte. De aceea, teme-te de Dumnezeu!” (Eclesiastul 5:5-6).

Oamenii de multe credințe cred că îngerii păzitori înregistrează tot ceea ce aceștia gândesc, spun și fac în viața lor și apoi transmit informațiile către îngerii de rang superior, astfel încât să poată fi scriși în cartea păcatelor. Fiecare va fi judecat după cuvintele și faptele sale, bune sau rele. Mulțumim lui Dumnezeu că sângele lui Isus Hristos ne curăță de orice păcat (Fapte 3:19; 1 Ioan 1:7).

Biblia spune: „Binecuvântaţi pe Domnul toţi îngerii Lui, cei tari la vârtute, care faceţi cuvântul Lui şi auziţi glasul cuvintelor Lui.” (Psalmul 102:20). Așa cum îngerii sunt invizibili pentru noi în multe feluri, la fel este și munca lor. Dacă am ști de fiecare dată când îngerii sunt la lucru și ce fac ei chiar în fața noastră, am fi uimiți. Dumnezeu face multe lucruri prin îngerii Săi, inclusiv protecție în vremuri de pericol și nu numai pericol fizic, ci și pericol moral și spiritual.

Deși Biserica are puține învățături oficiale despre îngeri, aceste șase roluri ale îngerilor păzitori ne oferă o înțelegere mai clară a modului în care aceștia acționează în viața noastră și ne amintesc cât de mare și de puternic este Dumnezeu. .Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!