5 probleme de sănătate pe care bananele le rezolvă mai bine decât pastilele

5 probleme de sănătate pe care bananele le rezolvă mai bine decât pastilele

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 March 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Faptul că bananele conțin trei tipuri de zahăr și o cantitate impresionantă de fibre este motivul pentru care ele ne încarcă rapid cu energie. Pe lângă valoarea lor nutritivă, s-a dovedit că bananele au puterea de a vindeca anumite probleme care, de obicei, ne fac să apelăm la pastile.

Iată cinci probleme comune pe care bananele le rezolvă mai bine decât pastilele:

1. Hipertensiune arterială

Consumul excesiv de sare și lipsa de potasiu ne afectează tensiunea arterială. Potasiul este destul de important pentru numărul de celule sanguine, iar bananele conțin o cantitate mare de potasiu. Experții recomandă consumul unei banane în fiecare dimineață. Acest obicei sănătos vă va ajuta să vă mențineți tensiunea arterială la limitele optime.

2. Depresie

Bananele conțin triptofan sub formă de serotonină sau „hormonul fericirii”. O singură banană este suficientă pentru a crește nivelul acestui hormon, făcându-te să te simți mai calm și mai fericit în doar câteva minute.

3. Stres

Stresul stimulează metabolismul, ceea ce duce la scăderea nivelului de potasiu. Mănâncă regulat cel puțin o banană pe zi pentru a menține un echilibru sănătos și pentru a-ți întări inima. Bananele reglează, de asemenea, cantitatea de apă din corp.

4. Constipație

Bananele conțin pectină, o fibră care ajută digestia și stimulează eliminarea toxinelor din organism. În plus, bananele au proprietăți probiotice și stimulează digestia, reduc balonarea și ameliorează constipația din intestinul subțire.

5. PMS

Bananele sunt bogate în vitamina B6, care are un efect pozitiv asupra glicemiei. Vitamina B6 calmează, de asemenea, sindromul premenstrual. Bananele ameliorează durerile abdominale, reglează schimbările de dispoziție și previn retenția de apă în organism.

Potasiul – Mineralul energiei

Potasiul, precum și multe alte minerale din organism (sodiu, magneziu, clor, calciu), are capacitatea de a conduce electricitatea în tot corpul și ajută la creșterea energiei. Potasiul este, de asemenea, esențial pentru multe funcții importante din organism, cum ar fi:

  • Contracția musculară netedă : Potasiul favorizează funcționarea normală și lină a mușchilor inimii, mișcarea corpului și motilitatea intestinului.
  • Reglează impulsurile nervoase : ajută la menținerea căilor care duc de la nervi la creier.
  • Tensiunea arterială : nivelurile scăzute de potasiu pot crește tensiunea arterială.
  • Protejează împotriva accidentului vascular cerebral: Studiile arată că persoanele cu niveluri scăzute de potasiu prezintă un risc mai mare de accident vascular cerebral, probabil pentru că și tensiunea arterială este mai mare.

Lucruri care cresc nivelul de potasiu în organism

Dacă luați suplimente de potasiu și / sau alte medicamente, acest lucru poate provoca niveluri anormal de ridicate de potasiu în organism. Sunt destul de rare cazurile în care oamenii suferă de hiperkaliemie, prea mult potasiu în corp. Cu toate acestea, iată câteva lucruri care pot provoca o creștere puternică a potasiului:

  • Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, analgezice vândute cu și fără prescripție medicală.
  • Inhibitori ai ECA, medicamente pentru hipertensiune arterială.
  • Heparina, pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge.
  • Antibiotice pe bază de sulfonamide, cum ar fi bactrim, septra, trimetoprim sulfa.

Simptome ale deficitului de potasiu

Când transpirați prea mult și nu beți suficientă apă, când aveți probleme cu funcția rinichilor, când vomitați, când aveți indigestie sau când intestinele nu absorb bine mineralele, din cauza sindromului intestinului iritabil, atunci nivelurile de potasiu din corpul dumneavoastră pot scădea din cauza deshidratării.

Dacă locuiți într-un loc călduros și umed, transpirați mult și nu beți suficiente lichide sau consumați prea multă sare, aceste lucruri vă pot scade nivelul de potasiu, astfel încât corpul dumneavoastră are nevoie de mai mult din acest mineral. Alte lucruri care pot reduce nivelurile de potasiu includ:

  • Diuretice utilizate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale.
  • Insulină.
  • Laxative.
  • Fluconazol, teofilină (pentru astm).
  • Boli intestinale, cum ar fi sindromul intestinului iritabil sau boala Crohn, care duc la mișcări frecvente ale intestinului.
  • Transpirație excesivă, fie din cauza exercițiilor fizice, fie a muncii.

Simptome ale unui nivel de potasiu prea scăzut:

  • Crampe musculare, în special la picioare.
  • Slăbiciune.
  • Oboseala, lipsa de energie.
  • Stomac deranjat.
  • Puls neuniform.

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!