5 obiceiuri care ne distrug creierul încet și iremediabil

5 obiceiuri care ne distrug creierul încet și iremediabil

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 December 2020 in PsihologieRemedii NaturisteSanatateSfaturi

Creierul nostru este casa conștiinței noastre și, ca în orice casă, aceasta ar trebui să fie în ordine completă, în plus, necesită o atitudine incredibil de reverență față de sine. Creierul, care coordonează și reglează toate funcțiile vitale și comportamentul uman, asigură percepția, transmiterea și reproducerea informațiilor, precum și interacțiunea cu mediul. Toate sentimentele, gândurile, dorințele, senzațiile și mișcările noastre, activitatea intelectuală sunt complet subordonate creierului. Dacă creierul nu funcționează, persoana intră într-o stare vegetativă. Creierul este un organ al conștiinței, conștiința este o funcție a creierului uman. Nivelul conștiinței depinde de gradul de dezvoltare și organizare a creierului.

Dacă nu vrem să ratăm cele mai interesante și frumoase momente din viața noastră, avem nevoie de un creier sănătos, plin de energie. Deci, este important să știm ținem cont de factorii care ne împiedică creierul să lucreze la maxim.

Obiceiurile care ne distrug creierul

Lipsa somnului

Un somn adecvat este esențial pentru performanțe optime. 1-2 ore de lipsă de somn afectează negativ performanța creierului. Somnul trebuie să fie regulat și suficient (7-8 ore pe zi). Acest lucru este important atât pentru corpul nostru, cât și pentru minte. Lipsa somnului ne afectează corpul, la fel ca 1-2 pahare de alcool, o persoană pierde vigilența, drept urmare sunt posibile accidente casnice, rutiere, la locul de munca. Privarea de somn este adesea compensată prin consumul de fast food, ceea ce duce la excesul de greutate. Din cauza lipsei de somn, o persoană nu poate face față stresului, în urma căruia se dezvoltă depresia. Și ceea ce este important, lipsa somnului contribuie la îmbătrânirea rapidă a corpului.

Stresul

Stresul reduce memoria, în special memoria pe termen scurt. Fiind supuși stresului, oamenii aleg adesea să mănânce fără să le fie foame și chiar mâncare nesănătoasă, pierd capacitatea de a face alegerea corectă între bine și rău. Stresul duce la depresie. Într-o stare de depresie, oamenii nu sunt capabili să gândească clar, să evalueze în mod sobru situația, văd totul în culori închise, nu se pot concentra.

Durere cronică

Durerile de cap sau alte afecțiuni fizice subminează vitalitatea. O persoană în această stare nu trăiește, doar există, și îi este greu să se concentreze, creierul nu funcționează normal.

Deshidratarea

Studiile științifice au arătat că odată cu deshidratarea, memoria de lucru scade, o persoană devine letargică, pasivă, incapabilă să se concentreze. Cei care beau puțină apă au adesea dureri de cap.

Cofeina

Un depresiv care afectează negativ creierul. Este un stimulent care produce stimulare artificială. Există o lege a fiziologiei: tot ceea ce este excitat artificial duce ulterior la inhibare. Când efectul stimulant dispare, apar iritații și cefalee.

Fără un creier sănătos, este imposibil ca personalitatea noastră să aibă o frumusețe interioară specială. Avem nevoie de un creier sănptos ca să trăim o viață frumoasă, împlinită, să luăm decizii echilibrate și alegerea corectă, să dezvoltăm calitățile pozitive ale personalității noastre: dragoste, respect, compasiune, milă, astfel încât să ne gestionăm cu înțelepciune corpul și viața.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!