5 motive pentru care trebuie să respectăm chiar și oamenii care nu merită!

5 motive pentru care trebuie să respectăm chiar și oamenii care nu merită!

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 November 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieRevista Sufletului

Se știe că o societate puternică este construită pe respectul reciproc. Respectul pentru ceilalți oameni este o condiție necesară pentru pace și ordine. Dar mulți nu arată respect pentru oamenii din jurul lor dintr-un motiv sau altul.

Uneori nu vrem să îi respectăm pe cei care nu ne respectă. Uneori se aplică chiar și rudelor și prietenilor, dacă credem că aceștia nu ne arată un respect suficient.

Cu toate acestea, să respectăm pe cei din jur este un lucru bun, chiar dacă nu îți place de ei.

Iată 5 motive pentru care este bine să respectăm chiar și oamenii care nu merita:

1. Fără respect, nu există o societate stabilă.

Una dintre cele mai puternice caracteristici ale societății civile este respectul pentru fiecare dintre membrii săi. Se crede că toți membrii familiei, cartierului, orașului și țării merită respect.

În 1948, Organizația Națiunilor Unite a adoptat Declarația Universală a Drepturilor Omului. Scopul său este să afirme faptul că fiecare persoană de pe pământ merită respect necondiționat. Nu pot exista excepții.

2. Respectul crește.

Faptele bune revin întotdeauna de o sută de ori. Când dăm dovadă de respect față de ceilalți oameni, se înmulțește.

Arătând respect față de o persoană care nu merită, îi dai valoare și îl poți face să se schimbe în bine. Mulți oameni sunt atât de obișnuiți ca nimeni să nu îi respecte, încât se comportă mereu fără respect. Chiar și cei mai răi oameni pot deveni mai buni dacă îi tratezi cu respect!

3. Respectul este fundamentul tuturor relațiilor puternice.

O relație pe termen lung este imposibilă fără respect reciproc. Nimănui nu-i place atunci când nevoile lor emoționale sunt ignorate. Nimeni nu vrea să experimenteze umilința, lipsurile, disprețul și indiferența.

Dacă tu și partenerul tău nu vă respectați unul pe celălalt, nu puteți rămâne împreună. Acesta este un exemplu tipic de relații toxice.

O relație sănătoasă, stabilă și reciproc avantajoasă este construită pe respect. Fără el, nu există o relație adevărată.

4. Respectul creează încredere.

Respectul construiește poduri și creează încredere între oameni. Arătând respect pentru ceilalți, le arăți că sunt valoroși. Acest lucru îi atrage către tine, permițându-le să construiască noi conexiuni.

Deși poate fi dificil să îi respecți pe unii oameni, amintește-ți că este mult mai bine decât să-ți faci dușmani.

5. Respectul este un semn al caracterului puternic.

Când oamenii se gândesc la tine, nu-și amintesc dacă duci un stil de viață sănătos, donezi bani la nevoiași, mergi la biserică … Își amintesc cum s-au simțit în prezența ta.

Dacă îi tratezi cu respect (fără să aștepți ca aceștia să merite), atunci acest lucru creează o imagine pozitivă a ta în tine. Te văd din partea cea mai atractivă.

Pur și simplu, tratați persoana cu respect – și vă va respecta în schimb.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!