5 motive pentru care râsul este cel mai bun medicament! Dovedit științific!

5 motive pentru care râsul este cel mai bun medicament! Dovedit științific!

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 January 2021 in SanatateSfaturiStiinta

Râsul are beneficii inexplicabile pentru sănătate și ne eliberează de gândurile distructive. Râsul este cel mai bun medicament, iată de ce:

Cum funcționează râsul

Râsul ne ajută să ne distragem atenția de la probleme și să ne relaxăm, cu toții avem nevoie de acest medicament. Gândește-te, când a fost ultima dată când ai râs cu poftă?

Cu toții avem momente momente când ne simțim stresați, iar stresul poate apărea din mai multe cauze. Se poate datora problemelor cu somnul, problemelor de la locul de muncă sau din familie, datorilor pe care nu le poți achita, stare de sănătate precară etc. Modul în care decidem să reacționăm la aceasta ne va afecta întreaga viață.

Între cum ne comportăm în public și cum ne simțim de fapt în interior este o mare diferență. Ne ascundem de ceilalți și încercăm să ne rezolvăm singuri problemele, dar o situație prea stresantă se poate transforma imediat în depresie sau într-o criză nervoasă. Așadar, cel mai bine este să ne deschidem în fața celor apropiați și să ne lăsăm ajutați. Una dintre cele mai bune modalități de a te motiva și de a te face mai optimist este să râzi.

Iată 5 motive pentru care râsul este cel mai bun medicament:

1. Râsul îți mărește ritmul cardiac

Când râdem, respirăm adânc, iar inima noastră începe să bată mai tare. Aceste respirații profunde permit corpului nostru să primească mai mult oxigen, îmbunătățind funcția vasculară .

2. Râsul îmbunătățește calitatea somnului

Potrivit cercetătorilor japonezi, râsul crește producția de melatonină . Melatonina este un hormon care ne ajută să ne îmbunătățim calitatea somnului. Un somn adecvat este foarte important pentru sănătatea noastră.

3. Râsul te energizează

După cum am explicat la primul punct, atunci când respirăm mai adânc în timp ce râdem, eliberăm endorfine. Endorfinele, la rândul lor, ne oferă un impuls eficient și puternic de energie.

4. Râsul este un puternic antidepresiv

Când râzi, creierul eliberează serotonină și dopamină . Acești hormoni ne ajută creierul să proceseze răspunsurile emoționale și să ne stimuleze starea de spirit. În general, ele ne fac să ne simțim mai bine și mai pozitivi.

5. Râsul ameliorează stresul

Râsul eliberează endorfine, care disipă hormonii eliberați în timpul stresului sau anxietății. Aceste endorfine blochează energia negativă și reduc inflamațiile din corpul nostru.

Râsul este bun și pentru suflet! Nu este doar un medicament pentru calmarea corpului, a inimii și a stresului. Râsul vă dă energie, vă ajută să dormiți mai bine și vă face să uitați de probleme. Sper că astăzi veți avea ocazia să râdeți. Râdeți până când vă dor mușchii feței! Fiți fericiți!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!