Image

5 motive pentru care oamenii aleg în mod conștient singurătatea

Publicat de Patricia Esca pe 4 November 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

Nu toată lumea are nevoie de cineva ca să fie fericit. Uneori, o persoană este fericită chiar și atunci când este singură. Și atunci când ai fost rănit de multe ori, îți este frică să mai primești pe cineva în sufletul tău.

Iată 5 motive pentru care oamenii aleg să petreacă viața singuri, departe de lumea rea.

Pentru a se dezvolta personal.

Uneori oamenii decid să lucreze la ei înșiși, pe dezvoltarea personală și să se concentreze asupra obiectivelor lor viitoare, decât să construiască relații cu cineva.

Sunt deja fericiți.

Ni se spune că nu putem fi fericit decât într-o relație, dar asta este o prostie. Nu este nimic în neregulă să fii fericit și singur. Fericirea poate fi găsită și în alte activități, iar o persoană care a ales să rămână singură știe cum să-și facă viața fericită.

Nu doresc să-ți ia angajamente suplimentare.

Uneori oamenii singuri nu vor să se dăruiască unei singure persoane. Nu au nevoie să creeze convenții și reguli noi în viața lor. Nu trebuie să îți petreci timpul cu cineva dacă nu dorești asta,

Citeste si  Dimensiunea degetului mic iti va spune ce caracter ai si cum stai cu sanatatea

Nu vor să dedice timp vieții sociale

Este posibil ca persoanele care sunt singure să nu dorească să întâlnească noi prieteni sau potențiali parteneri chiar acum, și este în regulă. Îi iubesc pe toți oamenii din viața lor și rolul pe care îl joacă.

Sunt răniți de experiențele din trecut.

Uneori, persoanele singure își amintesc de relațiile din trecut. Atunci când ai fost rănit, e greu să lași altă persoană să se apropie de tine, rana nu se vindecă dacă schimbi omul de lângă tine. Toată lumea are nevoie de timp pentru a-și reveni și nu este nimic în neregulă cu asta. Singurătatea te ajută să te descoperi pe tine, să vezi unde greșești, ce nu faci bine de ajungi la despărțire pentru a deveni o persoană mai buna pe viitor, pentru că nimeni nu este perfect!


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon