5 motive pentru care creierul tău are nevoie de magneziu

5 motive pentru care creierul tău are nevoie de magneziu

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 November 2020 in Sanatate

Magneziul este un mineral necesar pentru buna funcționare a multor organe ale corpului, inclusiv a creierului.

Iată 5 motive pentru care creierul tău are nevoie de magneziu:

1. Magneziul îmbunătățește memoria

Dacă vei începe să iei suplimente de magneziu, nu vei mai uita lucruri pe termen scurt, de exemplu: unde ai lăsat cheile, dacă ai oprit cuptorul.

Magneziul întărește, de asemenea, terminațiile nervoase sinaptice responsabile de transmiterea informațiilor, amintirilor, datelor.

2. Magneziul te ajută să înveți mai ușor

Mulți dintre noi credem că abilitatea de a învăța lucruri noi se pierde odată cu vârsta. Este clar că la 60 de an nu vei mai avea aceeași abilitate de învățare ca la 10 ani, dar vei fi surprins de abilitățile creierului tău după ce o să iei suplimente de magneziu.

Cu ajutorul acestui mineral, îmbunătățești comunicarea între celulele nervoase, îți îmbunătățești memoria, starea de spirit și devii mai receptiv la noi informații.

3. Magneziul ajută reducerea stresului

Când ești stresat, corpul tău eliberează excesul de cortizol în sânge. Acest lucru dăunează unei părți foarte specifice a creierului: hipocampul, care duce la probleme de memorie, devenind dificil să te concentrezi atunci când ești stresat.

Magneziul o să reducă nivelul de cortizol și în acest fel vei putea face față stresului mai ușor.

4.  Magneziul poate preveni boala Alzheimer

Numai magneziul nu te va proteja împotriva bolii Alzheimer, dar poate acționa ca o măsură preventivă, reducând probabilitatea de a dezvolta această boală.

De exemplu, acest mineral ajută la evitarea formării plăcilor amiloide în hipocampul creierului. De asemenea, reduce apariția acestor plăci în cortexul frontal.

5. Magneziul reduce anxietatea

Dacă te confrunți cu stări de anxietate poți încerca să iei suplimente de magneziu pentru a le ameliora sau chiar preveni.

Magneziul este cel mai important mineral pentru organele noastre, deoarece îți va da un plus de energie. Organul care are nevoie de cea mai multă energie este creierul, care are nevoie de doze mari de magneziu.

Care este doza necesară de magneziu

Doza zilnică de magneziu la un adult este de 300-350 mg, dar în unele condiții poate fi crescută doar de către medicul tău.

Mâncarea este principala sursa de magneziu

Leguminoasele, nucile, pâinea integrală, orzul, orezul, legumele, banane, prunele uscate, caisele uscate sunt bogate în magneziu. Dacă nu poți prelua doza necesară de magneziu din alimente atunci poți apela la suplimente.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!