Image

5 moduri simple pentru a face față unui manipulator

Publicat de Patricia Esca pe 8 November 2020 in Dezvoltare Personala

Manipulatorii fac lucrurile doar în scopuri personale. Nu le pasă de ceilalți și de sentimentele lor. Le pasă doar de propria lor viață . Este important să nu cedăm trucurilor lor și să nu devenim victima lor. Cum îi poți scoate din viața ta?

Iată 5 sfaturi despre cum poți face un manipulator să te lase în pace:

1. Ai încredere în tine

Manipulatorii vânează persoanele cu o stimă de sine scăzută. Și le este mult mai ușor să-i manipuleze pe cei care se îndoiesc de puterile lor. Deci cel mai bine ai fi să îți crești încrederea în tine.

2. Fii rezistent.

Manipulatorii sunt foarte vicleni. Vor încerca să obțină informații de la dvs. Și apoi, pe baza lor, vor încerca să te facă să faci doar cum vor ei. Ei vă pot câștiga încrederea și spera că prin aceasta le veți face pe plac. Dar nu te lăsa păcălit. Trebuie să fii rezistent la ceea ce îți spun ei și să nu cedezi dorințelor sau minciunilor lor.

Citeste si  Cum sa-ti ghidezi viata pentru a simte fericirea adevarata - sfaturi de la intelepti

3. Învață să spui nu.

Puteți spune nu în orice situație. Și nu pot face nimic în acest sens. De ce să te certi sau să faci ceea ce nu-ți place? Puteți oricând să refuzați. „Nu” este un cuvânt foarte puternic.

4. Ai încredere doar în tine.

Manipulatorii le fac pe victime să-și pună la îndoială sentimentele și părerile lor. Vor încerca să-ți vorbească despre problemele pe care le ai și te vor face să crezi că doar sfaturile lor sunt bune. Pentru că le este mult mai ușor să controleze o persoană slabă care nu are încredere în ea.

5. Vorbește despre așteptările tale.

Dacă orice altceva a eșuat și sunt încă insistenți, spuneți:

Vreau să-mi vorbești calm. Vreau să nu mai mă controlezi.

Frazele „Vreau să” sau „Am nevoie să …” îi vor ajuta să înțeleagă că nu controlează situația.


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon