5 moduri simple pentru a face față unui manipulator

5 moduri simple pentru a face față unui manipulator

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 November 2020 in Dezvoltare Personala

Manipulatorii fac lucrurile doar în scopuri personale. Nu le pasă de ceilalți și de sentimentele lor. Le pasă doar de propria lor viață . Este important să nu cedăm trucurilor lor și să nu devenim victima lor. Cum îi poți scoate din viața ta?

Iată 5 sfaturi despre cum poți face un manipulator să te lase în pace:

1. Ai încredere în tine

Manipulatorii vânează persoanele cu o stimă de sine scăzută. Și le este mult mai ușor să-i manipuleze pe cei care se îndoiesc de puterile lor. Deci cel mai bine ai fi să îți crești încrederea în tine.

2. Fii rezistent.

Manipulatorii sunt foarte vicleni. Vor încerca să obțină informații de la dvs. Și apoi, pe baza lor, vor încerca să te facă să faci doar cum vor ei. Ei vă pot câștiga încrederea și spera că prin aceasta le veți face pe plac. Dar nu te lăsa păcălit. Trebuie să fii rezistent la ceea ce îți spun ei și să nu cedezi dorințelor sau minciunilor lor.

3. Învață să spui nu.

Puteți spune nu în orice situație. Și nu pot face nimic în acest sens. De ce să te certi sau să faci ceea ce nu-ți place? Puteți oricând să refuzați. „Nu” este un cuvânt foarte puternic.

4. Ai încredere doar în tine.

Manipulatorii le fac pe victime să-și pună la îndoială sentimentele și părerile lor. Vor încerca să-ți vorbească despre problemele pe care le ai și te vor face să crezi că doar sfaturile lor sunt bune. Pentru că le este mult mai ușor să controleze o persoană slabă care nu are încredere în ea.

5. Vorbește despre așteptările tale.

Dacă orice altceva a eșuat și sunt încă insistenți, spuneți:

Vreau să-mi vorbești calm. Vreau să nu mai mă controlezi.

Frazele „Vreau să” sau „Am nevoie să …” îi vor ajuta să înțeleagă că nu controlează situația.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!