5 moduri simple pentru a bloca absorbția de energie negativă de la alții

5 moduri simple pentru a bloca absorbția de energie negativă de la alții

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 November 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Nimic nu te poate face să te simți rău ca atunci când ești în preajma oamenilor negativi. Deci, cum poți preveni absorbția energiei negative în viața ta?

Deși este important să oferi sprijin emoțional oamenilor pe care îi iubiți, trebuie să știi cum să îți protejezi inima de oamenii care profită de bunătatea voastră.

Iată 5 modalități ușoare pentru a opri absorbția energiei negative.

1. Nu le mai face pe plac oamenilor.

Când oamenii te vorbesc de rău sau încearcă să te încurce, nu o lua personal. Acest comportament nu este decât o reflectare la cine sunt ei cu adevărat, nu este vina ta.

Nu trebuie să depinzi de lauda altora. De asemenea, este important să înțelegi că nu poate fi toată lumea ca tine și că valoarea ta nu depinde de opiniile altora. Iubeste-te pe tine mai întâi si evită oamenii care te jignesc.

2. Țineți „vampirii energetici” la distanță.

Ai avut vreodată un prieten care te făcea să te simți obosit în prezența lui? Prietenul acela cu care te epuiza emoțional și fizic? Astfel de oameni sunt numiți „vampiri energetici”.

Acești oameni te caută întotdeauna atunci când au nevoie de ajutor, și dispar atunci când tu ai nevoie de ajutor. Și cu cât se plâng mai mult, cu atât găsesc mai multe motive pentru a se plânge.

3. Spune nu atunci când trebuie.

Este important să poți construi granițe. Cum nu lași pe nimeni să intre în casa ta și să facă mizerie acolo, nici în suflet nu trebuie să primești pe oricine. Dacă nu dorești să faci ceva, nu trebuie să o faci doar pentru a părea politicos, fă întotdeauna ceea ce simți. Nu te încărca cu problemele altora dacă nu vrei asta cu adevărat.

4. Bucură-te de timpul petrecut cu tine însuți.

Indiferent dacă faci o baie sau stai și te odihnești în pat, liniștește-te și ascultă-ți vocea interioară.

Dacă te simți blocat, ieși la o plimbare. Aerul curat și inocența naturii te vor face să îți asculți mai bine gândurile.

5. Asumă-ți responsabilitatea.

Până la urmă, ești singura persoană care știe cum te simți cum adevărat. Indiferent în ce mediu te afli, ai de ales – să rămâi puternic sau să lași pe alții să aibă putere asupra ta.

Când îți asumi responsabilitatea pentru emoțiile tale, te eliberezi de influența celorlalți.

Când te simți încrezător și îndrăgostit de tine, câștigi forță emoțională și rezistență.

Nu uitați să rămâi pozitiv. Și în cazul unui necaz… Uneori plânsul este cel mai bun medicament.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!