5 moduri simple pentru a ameliora stresul

5 moduri simple pentru a ameliora stresul

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 January 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieViata

Ne confruntăm cu situații stresante în fiecare zi, iar unii dintre noi suntem sub stres constant. Pentru a scăpa de energia negativă, vă sugerăm să utilizați metodele noastre.

Ia-ți timp pentru tine

Întotdeauna găsim timp să ne întâlnim cu un prieten sau să-l chemăm pe șef, dar din anumite motive timp pentru tine nu rămâne niciodată. Energia se acumulează și nu există cale de ieșire! Deci, lasă deoparte cel puțin o jumătate de oră pe zi, pe care o poți dedica unei activități interesante, indiferent dacă este vorba de fitness sau de citirea unei reviste.

Modificări nutriționale

Dacă corpul tău nu primește vitaminele de care are nevoie, atunci depresia nu este departe, ca să nu mai vorbim de stres. Excludeți din dietă alimentele prea dulci și prea sărate. Încercați să mâncați mai multe fructe și legume, indiferent de anotimp.

Învață să spui nu

Nu trebuie să fiți de acord dacă nu aveți nevoie și nu se încadrează în planurile voastre. Un prieten îți cere ajutor? Șeful a venit cu o nouă sarcină? Nu vă fie teamă să renunțați, mai ales dacă este o sarcină suplimentară. Explicați cu politețe șefului sau prietenului vostru de ce nu puteți respecta solicitarea sa chiar acum.

Eliminați negativul

Nu trebuie să acordați prea multă importanță evenimentelor rele și momentelor negative. A devenit mai ușor, nu le puneți la inimă. Data viitoare când se întâmplă ceva neplăcut, încercați să o priviți dintr-un alt unghi și să vă gândiți la modul în care puteți beneficia de această situație.

Scapă de gadgeturi

Cu cât petreceți mai mult timp pe telefonul smartphone, cu atât vă vor influența mai multe evenimente. S-a dovedit științific că femeile care petrec mult timp pe rețelele de socializare au o stimă de sine mai mică, deoarece se compară adesea cu ceilalți. Dacă petreceți mult timp la computer la locul de muncă, încercați să nu intrați online după serviciu.

 Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!