5 lucruri pe care sa le lasi in urma daca vrei sa duci o viata inteleapta

5 lucruri pe care sa le lasi in urma daca vrei sa duci o viata inteleapta

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 May 2020 in Dezvoltare Personala

“Ceea ce ar trebui să faci atunci când nu îți place un lucru este să îl schimbi. Dacă nu îl poți schimba, schimbă felul în care te gândești la el. Nu te plânge.” – Maya Angelou

Iata care sunt cele 5 lucruri pe care trebuie sa le lasi in urma daca vrei sa duci o viata mai inteleapta!

1. Oameni care nu ne plac

Negativism, pesimism, ura, tristete… multe dintre ele vin in viata noastra din cauza oamenilor care interactioneaza cu noi. Este timpul sa lasam in urma astfel de persoane care nu fac altceva decat sa ne traga in jos.

2. Oameni care ne scriu povestea

Ne-am putea petrece intreaga viata ingrjiorandu-ne cu privire la cred alte persoane despre noi sau la ce isi doresc de la noi, insa asta nu ne ajuta foarte mult. Este timpul sa devenim stapani pe viata noastra, pe sentimentele noastre, pe alegerile noastre… pentru ca nimeni altcineva nu trebuie sa ne faca planul pentru viata.

3. Gandirea negativa

Daca exista un lucru de care sunt sigur… acesta este faptul ca gandirea noastra poate sta in calea fericirii noastre. Gandurile pe care le avem dicteaza cu adevarat modul in care ne simtim, asa ca de ce sa nu avem ganduri care ne fac sa ne simtim extraordinar? Sa ne laudam mai mult, sa sarbatorim mai mult viata pe care o avem. Putem alege ca fiecare zi sa fie cea mai buna zi din viata noastra.

4. Alegerile pe care le facem doar din cauza altor persoane

Nu trebuie sa facem anumite lucruri sau sa luam anumite decizii doar pentru ca altii fac asta. Este important sa ne alegem singuri calea. Nu este nevoie sa explicam de ce sau pentru ce. Ai incredere in ceea ce simti. Nu lua o decizie bazata exclusiv pe popularitate. Doar pentru ca alti oameni fac asta nu inseamna ca este cea mai buna alegere pentru tine.

5. Oameni care deja au iesit din viata noastra

Nu exista relatii esuate pentru ca fiecare persoana din viata ta are o lectie de dat. Uneori, pur si simplu cresti mai mult decat alti oameni. Nu incerca sa repari ce nu mai este de reparat. Trebuie doar sa accepti si sa mergi mai departe. Cand cineva te paraseste, este important sa accepti asta, sa te eliberezi emotional si sa intelegi ca nu este un final, ci din contra, este un nou inceput. Asta inseamna ca doar partea lui de poveste s-a terminat. Povestea ta merge mai departe.

Nu mai am timp pentru anumite lucruri, nu pentru ca am devenit aroganta, ci pur si simplu pentru ca am ajuns intr-un punct in viata mea in care nu vreau sa pierd mai mult timp cu lucruri care ma nemultumesc sau ma dor. Nu am timp nici pentru cinism, critici excesive si rugaminti mincinoase.

“Peste 100 de ani, probabil că toți oamenii de aici vor fi dispărut de pe suprafața pământului și se vor fi transformat în cenușă sau praf. Mă cuprinde un sentiment straniu la acest gând. Încep să văd totul ca pe niște fantasme efemere, gata să se destrame la prima suflare de vânt. Îmi întind mâinile și le privesc. La ce mă zbat atâta? De ce mă agăt de viață cu atâta disperare?” – Haruki MurakamiDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!