5 lucruri pe care nu ar trebui să le faci imediat după ce ai mâncat

5 lucruri pe care nu ar trebui să le faci imediat după ce ai mâncat

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 December 2020 in SanatateSfaturiStiinta

Tuturor ne plac sărbătorile, când întreaga familie se adună la masa festivă, când mâncărurile preferate sunt servite pe masă, când vă puteți bucura de mâncare care.

Carne prăjită, diverse salate, dulciuri și produse de patiserie … Acestea sune alimente foarte grele. Dar mai greu este să renunți la toate aceste bunătăți. Pentru o slăbiciune de moment trebuie să plătiți cu greutatea din stomac și somnolența.

Dacă mâncați în exces, în niciun caz nu faceți următoarele greșeli (pentru a nu vă agrava starea):

1) Nu te culca.

„Aș vrea să pot dormi” – un astfel de gând se învârte de obicei în capul unei persoane care ia un prânz consistent. Sună tentant, dar această idee vă poate costa sănătatea.

Dormitul după masă poate provoca balonare, reflux de acid și disconfort. Conform cercetărilor recente, trebuie să așteptați cel puțin 30 de minute înainte de a merge la culcare după ce ați mâncat. Acest lucru vă va reduce și riscul de accident vascular cerebral.

2) Nu bea ceai.

Se știe că ceaiul este bogat în tanin. Dar interferează cu absorbția glandei. De aceea, medicii îndeamnă oamenii să nu mai bea ceai imediat după ce au mâncat. Bea ceai cu o oră înainte sau după o cină copioasă.

3) Nu mâncați fructe.

Fructele sunt bogate în vitamine și minerale, sunt foarte sănătoase, și ar trebui consumate cât mai des posibil, dar nu după mese. Conțin multă fructoză.

Medicul și expertul în fitness Melina Jampolis spune că fructele au de aproape trei ori caloriile legumelor. Chiar și 100 de grame de fructe pe zi vor duce la creșterea în greutate, a spus ea.

Evitarea fructelor după masă vă va ajuta să vă mențineți în formă.

4) Nu faceți plimbări.

Mulți oameni cred că mersul după masă este benefic pentru organism. Conform cercetărilor recente, acest lucru este doar parțial adevărat. Faceți o plimbare pentru sănătatea dvs., dar nu imediat după ce ați mâncat, ci după 30 de minute.

Această plimbare ar trebui să dureze aproximativ 10 minute. Acest lucru vă va ajuta să evitați arsurile la stomac și indigestia.

5) Nu faceți duș.

După ce a mâncat, toată energia și sângele sunt direcționate către stomac și intestine, corpul este ocupat cu digestia alimentelor. Dacă faci duș imediat după masă, creierul tău va semnaliza să direcționeze sângele către extremități, ceea ce va afecta digestia – și nu în cel mai bun mod.

Alimentația sănătoasă și exercițiile fizice zilnice sunt cheia unui stil de viață sănătos. Dar numai asta nu este suficient. Evitați mâncarea nedorită, mâncați mai multe legume, urmați aceste sfaturi simple și veți avea un corp de vis!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!