5 lucruri pe care câinii le simt despre oameni

5 lucruri pe care câinii le simt despre oameni

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 March 2021 in Curiozități

Câinele nu este degeaba considerat cel mai devotat prieten al omului. Pe lângă faptul că sunt loiali stăpânilor lor, intuiția lor este, de asemenea, bine dezvoltată. Îi ajută să simtă anumite lucruri evazive, lucru dovedit de cercetările științifice. La aceste animale, răspunsul la semnalele verbale este mai puternic decât la oameni.

În acest articol, vom vorbi despre câteva lucruri pe care câinii sunt capabili să le observe mai repede decât oamenii.

Stare de spirit și sentimentul de frică

Câinii sunt foarte sensibili la oameni. Sunt capabili să simtă starea de spirit a stăpânului lor: bun sau rău. Se întâmplă adesea ca un câine să preia asupra sa starea melancolică a proprietarului său dacă este foarte supărat de ceva pentru o perioadă lungă de timp.

De asemenea, se știe că, câinii sunt foarte sensibili la frică și pericol. Animalele surprind subtil starea emoțională a unei persoane, deoarece sunt sensibile la mirosul de adrenalină, care apare în sânge în timpul fricii. Dacă acest lucru i se întâmplă proprietarului, câinele va încerca să rămână mai aproape de el pentru a se proteja. Dacă această reacție apare la un străin, atunci câinele te poate ataca, pentru că îți arăți frica de el.

Schimbarea condițiilor meteorologice

Cercetările efectuate de oamenii de știință au dovedit că, câinii sunt foarte sensibili la schimbările meteorologice. Ei pot recunoaște modificările presiunii barometrice datorită atenției lor asupra nivelurilor de umiditate și a concentrațiilor de ozon, care pot fi resimțite în cazul unei schimbări a vremii. Sunt, de asemenea, susceptibili la electricitatea statică, ceea ce le conferă capacitatea de a simți furtunile.

Boli asociate cu tumori maligne

Câinii sunt extrem de sensibili la bolile proprietarului. Unele studii au arătat că, câinii pot simți celulele can ceroase. Acest lucru se datorează faptului că instinctul lor ajută la determinarea prezenței anumitor substanțe în sângele unei persoane. Medicii au efectuat studii pe pacienți și au analizat rezultatul: în 88% din cazuri, câinele poate detecta femeile cu can cer mamar, iar la 99% dintre cele cu can cer pulmonar.

Recunoașterea dușmanilor

Întrucât orice câine își cunoaște stăpânul și își simte antipatia interioară pentru cineva, la nivelul acestor emoții își poate da seama de dușmani. Dacă într-o zi te duci la plimbare și o persoană care este extrem de neplăcută pentru tine vine la tine, prietenul tău cu patru picioare va începe cel mai probabil să mârâie sau să latre, ceea ce vă va lămuri clar că inamicul ar trebui să plece. Această reacție se datorează faptului că detectează schimbări în corpul tău.

Inteligență

Aceste creaturi inteligente sunt capabile să simtă minciunile, chiar și în cazul stăpânilor lor. Experții vă sfătuiesc să fiți sinceri cu animalele și să aveți grijă de ele așa cum ați face și în cazul prietenilor voștri reali.

Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că atunci când o persoană se uită la un animal de companie, oxitocina este eliberată, ceea ce oferă un sentiment de fericire. Animalele simt și o folosesc cu succes pentru a-și atinge stăpânii sau pentru a cerși ceva gustos.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!