Image

5 legume care sunt periculoase dacă le consumăm crude

Publicat de Patricia Esca pe 24 November 2020 in CuriozitățiRemedii NaturisteSanatateSfaturi

Fructele și legumele sunt unele dintre cele mai sănătoase produse alimentare datorită conținutului lor de vitamine necesare corpului în hrană și dezvoltare.

Dar nu toate legumele pot fi consumate crude, acum devenind o modă să se consume multe salate.

Iată 5 fructe și legume pe care ar trebui să le preparați înainte de a le consuma.

1. Roșiile verzi sau necoapte.

Toate părțile verzi ale plantei de tomate sunt toxice deoarece conțin solanină. Această substanță este produsă de plante pentru combaterea ciupercilor și a paraziților. Roșiile care nu sunt încă coapte conțin până la 32 mg din această substanță și deja 25 mg din aceasta sunt foarte toxice. Aici nu întră murăturile, deoarece prin procesul de salinizare, această substanță este neutralizată.

Consumul de murături chiar fiind recomandat în tratarea diferitelor afecțiuni fiind o sursă bogată de antioxidanți. Însă persoanele care suferă de hipertensiune ar trebui să consume cât mai puține murături pentru că sarea le afecta tensiunea arterială.

Citeste si  Cum să împodobești un brad de Crăciun pentru a atrage noroc, bani și dragoste în 2021

2. Cartofii.

La fel ca roșiile, cartofii conțin solanină. Un kilogram de cartofi proaspeți poate conține până la 200 mg din substanță, de 8 ori mai mult decât poate suporta organismul. Cel mai bine este să îi consumați fierți, pentru a-și păstra beneficiile și a distruge substanțele dăunătoare.

3. Dovlecei și dovleac.

Mai ales dacă au gust amar. Amărăciunea conferă dovleceilor, un compus natural care este foarte benefic pentru calmarea durerii și efecte antiinflamatoare. Cu toate acestea, în cantități excesive, substanțele din dovlecei devin toxice.

4. Fasolea verde.

Fasolea crudă conține o substanță care favorizează coagularea sângelui. Pentru persoanele cu probleme de colesterol asta poate duce rapid la accidente vasculare.

5. Vinetele.

Din nou, riscul acumulării excesive de solanină. Din acest motiv și datorită gustului său amar, vinetele necoapte nu ar trebui consumate niciodată.


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon