5 lecții de viață pe care le învățăm prea târziu

5 lecții de viață pe care le învățăm prea târziu

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 December 2020 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăLifeStylePersonalitatePsihologieSfaturiViata

Uităm adesea că viața este doar o călătorie, trebuie să o facem cât mai frumoasă. Din păcate, uneori învățăm asta prea târziu și ne pare rău.

1. Percepția realității 

Interpretarea și înțelegerea lumii ne afectează în mod direct credințele și stilul de viață. Percepția și înțelegerea lumii ne îndrumă către luarea deciziilor corecte. Realitatea poate fi concepută în mod diferit de către persoane, depinde din ce perspectivă o privesc.

Ești mulțumit cu nivelul la care ești acum în viața ta? Adevărul este că majoritatea oamenilor au nevoie de tot mai mult, chiar dacă nu recunosc asta. Acest lucru se întâmplă la nivel subconștient. Oamenii tind să se străduiască să devină mai deștepți, mai puternici, mai buni. Învățarea și descoperirea de lucruri noi este motivul pentru care am venit pe acest Pământ.

2. Totul este temporar, totul trece

Totul în viața noastră trece: chiar dacă este bun sau rău. Prin urmare, când te trezești dimineața, bucură-te de fiecare moment, mulțumește-i lui Dumnezeu pentru fiecare rază de soare.

Și când lucrurile merg foarte rău, când disperarea apare, amintește-ți că toate trec, că va fi mai bine, trebuie doar să ai răbdare. Trebuie să conștientizezi că acesta nu este sfârșitul, că soarele va ieși din spatele norilor și pentru tine. Aceasta este doar o perioadă mai grea care se va schimba cu siguranță în bine. Viața este plină de urcușuri și coborâșuri, bucurie și durere, râs și lacrimi, dezamăgiri și surprize plăcute.

3. Bucură-te de prezent

Oamenii tind să se streseze cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla în viitor. Îți imaginezi mereu cele mai rele scenarii și în acest fel uiți să mai trăiești prezentul. De asemenea, regretăm de multe ori trecutul, reproșându-ne că am fi putut acționa diferit.

Ambele variante sunt total greșite, ceea ce s-a întâmplat în trecut nu mai contează, nu mai putem schimba nimic acum, mai bine îl dăm uitării, iar ceea ce se va întâmpla în viitor nu poate prezice nimeni, așa că nu are rost să ne facem idei pripite. Cel mai important este să trăim în prezent și să ne bucurăm de el, pentru că viața este despre momente, iar momentele se vor transforma în amintiri, așa că trebuie să le facem cât mai frumoase.

4. Fă ceea ce îți place

Munca noastră este un aspect foarte important al vieții noastre, care ne poate aduce și fericire, dar și suferință.  Bineînțeles, cariera noastră nu este ca o plimbare pe care o faci de plăcere, dar nu trebuie să fie nici un lucru pe care îl disprețuiești.

Ca să poți fi cu adevărat fericit, încearcă să transformi pasiunea ta într-o sursă de venit, adică să te gândești cum ai putea face bani făcând ceea ce îți place. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci, pe lângă serviciu, găsește timp pentru plăcerile tale.

5. Fericirea nu vine singură, trebuie să muncești pentru ea

Cei mai fericiți oameni sunt de obicei cei care au făcut lucruri pentru ei. Fericirea nu ne cade din cer, e nevoie de efort și muncă. Ca să fi fericit trebuie să preiei controlul asupra vieții tale. Aceasta înseamnă că numai tu ai dreptul să iei decizii în legătură cu viața ta. Nu lăsa pe nimeni să îți spună cum să îți trăiești viața, pentru că numai tu știi ce este cel mai bine pentru tine.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!