5 citate Zen liniștitoare care îți vor schimba viața

5 citate Zen liniștitoare care îți vor schimba viața

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 December 2020 in Dezvoltare PersonalaSpiritualitateViata

În lumea modernă, liniștea sufletească a devenit un lux aproape de neatins pentru mulți, întrucât viața devine mai rapidă și mai haotică în fiecare an.

Gândiți-vă la acest lucru: în fiecare zi ne grăbim, încercând să facem tot posibilul pentru ca în viitor să nu mai trebuiască să vă agitați atât de mult – să vă liniștiți, să vă așezați și să trăiți restul vieții noastre așa cum ne dorim. Dar problema este că această „viață pentru sine” este împinsă din ce în ce mai mult în viitor în fiecare zi …

Ne petrecem viața în căutarea constantă a banilor, a succesului, satisfacerea nevoilor prietenilor, a familiei și a altor oameni iar, în procesul tuturor, uităm cât de important este să avem grijă de noi înșine.

În cultura modernă occidentală, cuvântul „Zen” înseamnă detașarea de lucrurile nesemnificative cotidiene și aprfundarea practicilor spirituale.

5 citate care vă pot ghida pe calea care duce la armonie cu voi înșivă.

„Dacă tristețea te frământă, trăiești în trecut, dacă te cuprinde stresul, trăiești în viitor și numai dacă ești calm, trăiești în prezent” – Lao Tzu.

Înainte de a risipi energia pe ceva ce s-a întâmplat deja sau ceva ce încă se poate întâmpla, trebuie să ne uităm la situația actuală a vieții și să îi acordăm atenția maximă. Reține-ți odată pentru totdeauna – nu este nimic mai important decât prezentul.

Da, puteți, desigur, să vă faceți planuri pentru viitor, și acest lucru ar trebui făcut, dar încercați să nu vă gândiți prea departe pentru a nu pierde din vedere prezentul.

„Când crezi că altcineva este vinovat pentru toate nenorocirile tale, suferința ta va fi nesfârșită. Numai când îți vei da seama că tot ce se întâmplă în viața ta vine din interior, vei putea găsi adevărata bucurie, dar și pacea. ”- Dalai Lama.

Când ceva nu merge bine, adesea avem tendința să dăm vina pe altcineva pentru asta. Dar, în majoritatea cazurilor, sursa principală a tuturor problemelor noastre nu constă în alți oameni sau în circumstanțe externe, ci în noi înșine.

Orice schimbare pe care vrem să o facem în viață trebuie să înceapă din interior. Și înainte de a le reproșa altor oameni despre ceva și de a le oferi sfaturi, privește în propriul tău suflet.

După cum spune Osho despre acest lucru: „Zen-ul nu este un efort. Efortul este tensiune, efortul este muncă, efortul este necesar pentru a realiza ceva. Zen-ul nu este ceva ce poate fi realizat. Zen-ul este ceea ce se află deja în tine. Relaxează-te, relaxează-te atât de profund pentru a fi o revelație pentru tine. “

Cu ajutorul Zen-ului, poți obține o stare de acceptare completă a ta și a lumii din jurul tău. Prin acceptare, realizezi încet pacea și împăcarea cu tine și cei care te înconjoară.

Pacea și liniștea există deja în sufletul nostru, trebuie doar să le găsim.

„Când ne confruntăm cu o adevărată tragedie, putem răspunde la aceasta în două moduri – fie prin pierderea speranței și cufundarea în obiceiuri autodistructive, fie folosind acest test pentru a ne găsi puterea interioară”, – Dalai Lama.

O tragedie poate intra dintr-o dată în viața oricărui om. Nu putem preveni acest lucru, dar modul în care ne confruntăm cu efectele ei depinde doar de noi înșine.

Putem fie să plângem, să ne plângem de nedreptatea sorții, fie să încercăm să găsim în căderea noastră puterea suficientă nu doar pentru a ne ridica la aceeași înălțime, ci și pentru a zbura și mai sus. Totul depinde doar de noi.

„Fii stăpânul minții tale, altfel ea te va stăpâni”.

Emoțiile ne dezechilibrează, iar noi tot cedăm influenței lor din nou și din nou. Zen-ul ne învață lucruri foarte diferite. El ne învață cum să ne recâștigăm controlul minții și să luăm viața în mâinile noastre.

În loc să permitem minții să ne afecteze negativ viața, o putem minimaliza sau elimina în totalitate. Dar acest lucru poate fi realizat numai dacă învățăm să ne croim în mod regulat puțin timp pentru a ne relaxa, a respira adânc și a privi adânc în sufletele noastre.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!