5 calități pe care trebuie să le învățăm de la copiii mici, în timp problemele ne-au făcut să nu mai trăim cu adevărat!

5 calități pe care trebuie să le învățăm de la copiii mici, în timp problemele ne-au făcut să nu mai trăim cu adevărat!

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 November 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Copiii sunt mult mai fericiți pentru că fac unele lucruri de care adulții nu mai țin cont. De aceea, de cele mai multe ori avem de învățat de la copii pentru a vedea lucrurile dintr-o altă perspectivă .

1. Abilitatea de a-i ierta pe cei care te-au rănit

Copiii se ceartă adesea între ei, dar se și împacă foarte repede. Chiar dacă se enervează, ei se descarcă țipând și după ce le trece supărarea sunt gata să ierte, nu țin ură și uită repede de motivul pentru care s-au certat. Adulților le lipsește acest lucru. Odată cu înaintarea în vârstă, devenim mai insensibili și din anumite motive începem să ne amintim mai mult de lucrurile rele decât de cele bune.

2. Mișcare și activitate constantă

Copiii nu stau niciodată liniștiți. Nu pot face un singur lucru pentru mult timp. Pe de altă parte, adulții lucrează constant și vin acasă obosiți. Trebuie să-ți mai faci timp și pentru tine, să ieși cu prietenii, să călătorești. Acest lucru îți întărește energia. Exact ca la copii, viața trebuie să fie în plină desfășurare.

3. Respectarea unui program

Copiii sunt foarte adaptabili, dacă se decalează de la program vor compensa mai târziu și vor reveni la programul inițial. Se culcă devreme, dar se trezesc devreme. Adulții fie renunță complet la regim, fie dorm la sfârșit de săptămână mult mai mult decât de obicei. O rutina zilnică corectă are un efect pozitiv asupra stării de spirit umane .

4. Capacitatea de a te bucura de lucruri mici

Chiar și după mult așteptata achiziție a propriului apartament sau mașină, adulții nu sunt suficient de fericiți. Copiii sunt mulțumiți de absolut tot, ei se bucură și de o bomboană, și de o plimbare. Pentru adulți este foarte dificil să se concentreze asupra lucrurilor mici, pentru că nu au valoare pentru ei. Ei obțin ceva și când le trece bucuria deja vor ceva și mai mare.

5. Dorința de a face ceea ce îți place

Adulții au atât de multe treburi și griji încât nu au suficient timp pentru ei înșiși, deși în realitate un adult este mult mai liber decât un copil sau un școlar care trebuie să meargă la școală și să facă temele. Cu toate acestea copiii își fac mereu timp pentru a face ceva pe placul lor, ar trebui să învățăm de la ei.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!