5 beneficii ale ceaiului de sunătoare

5 beneficii ale ceaiului de sunătoare

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Sunătoarea are o grămadă de proprietăți benefice pentru corp. Puteți consuma această plantă sub formă de ceai, capsule sau sub formă de ulei. Adăugarea acestuia în alimentație va ajuta la prevenirea multor boli.

Înainte de a consuma suplimente cu sunătoare vă recomandăm să consultați un medic, mai ales dacă suferiți de anumite boli și luați tratament. Deși sunătoarea este un produs natural, poate avea efecte secundare dacă este combinat cu anumite medicamente. Totuși, acestea sunt cazuri foarte rare.

Beneficiile sunătoarei

În acest articol vă vom prezenta cele 5 beneficii ale sunătoarei. Această plantă vă poate îmbunătăți semnificativ sănătatea, iar în acest fel vă va îmbunătăți și calitatea vieții.

1. Acționează ca un antidepresiv

Mulți specialiști recomandă utilizarea acestei plante medicinale pentru tratarea depresiei. În unele cazuri, ea poate ajuta chiar și la ameliorarea stresului și anxietății . Cu toate acestea, nu ar trebui să o consumați înainte să vă sfătuiți cu un medic în prealabil.

Dacă suferiți de depresie sau anxietate, este foarte probabil să aveți nevoie de un medicament care să vă ajute să vă gestionați starea. Deși această plantă este naturală, ar trebui să luați cantitatea adecvată prescrisă de medicul dumneavoastră.

2. Este benefic în timpul menopauzei

În plus, există un risc de depresie în timpul menopauzei. Din fericire, sunătoarea poate ajuta la ameliorarea simptomelor menopauzei, cum ar fi schimbări de dispoziție, anxietate, bufeuri.

Cu toate acestea, sunătoarea poate fi luată și înainte de menopauză pentru a facilita unele procese naturale din organism, inclusiv sindromul premenstrual. Astfel, această plantă este potrivită pentru femeile de toate vârstele. În plus, sunătoarea ajută la calmarea durerii în timpul menstruației.

3. Calmează migrene

O mulțime de oameni suferă de migrene. Migrenele sunt dureri de cap foarte intense, care sunt adesea însoțite de greață și amețeli și pot dura până la 3 zile. Majoritatea oamenilor care suferă de migrene au nevoie de ajutor medical pentru că în unele cazuri nici măcar medicamentele nu le ameliorează.

Vestea bună este că sunătoarea este foarte bună pentru tratarea migrenelor și a durerilor de cap. Aceasta este o variantă naturală pentru persoanele care suferă de dureri severe și nu vor să ia pastile.

4. Menține echilibrul hormonilor

Un alt avantaj al sunătoarei este că menține echilibrul hormonilor. De exemplu, persoanele cu boală tiroidiană trebuie să monitorizeze întotdeauna nivelul hormonilor. Sunătoarea îi va ajuta în această privință prin reglarea cantității de hormoni eliberate în corp.

Sunătoarea nu numai că va ajuta glanda tiroidă să funcționeze corect, ci și să reducă simptomele precum modificări menstruale, crampe, oboseală excesivă, apatie și multe altele.

5. Tratează problemele pielii

Beneficiile sunătoarei sunt ideale și pentru tratarea problemelor pielii. Ea poate trata următoarele afecțiuni ale pielii: dermatita, iritația, arsurile și alergiile.

Această plantă stimulează circulația sângelui (poate ajuta și la problemele circulatorii), ceea ce accelerează procesul de vindecare a pielii. Acest lucru vă poate ajuta dacă aveți eczeme , dermatită atopică sau alte afecțiuni ale pielii.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!