5 băuturi naturale care te pot ajuta să previi colesterolul ridicat

5 băuturi naturale care te pot ajuta să previi colesterolul ridicat

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 November 2020 in LifeStyleSanatateSfaturi si Trucuri

Nivelurile ridicate de colesterol cresc riscul de accident vascular cerebral și de boli cardiovasculare. Colesterolul total este atât colesterol rău (lipoproteine ​​cu densitate mică), cât și colesterol bun (lipoproteine ​​cu densitate mare).

LDL = Colesterol rău

HDL = Colesterol bun

Nutriția joacă un rol major în scăderea nivelului de colesterol. Să te obișnuiești să consumi anumite băuturi te poate ajuta să scazi în mod natural colesterolul.

Iată 5 dintre aceste băuturi:

1. Sucul de fructe de pădure.

Boabele reduc nivelul colesterolului din sânge, dar nu toate sunt la fel de eficiente. Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din California Davis au descoperit că fructele proaspete scad semnificativ colesterolul LDL. Cele mai eficiente au fost murele, apoi în ordine descrescătoare – zmeură, afine și căpșuni.

Cercetătorii nu au stabilit încă exact cât de multe fructe de pădure sau suc este nevoie pentru a scădea colesterolul. Dar, în orice caz, consumul regulat de suc de fructe de pădure va fi benefic.

2. Ceaiul de ghimbir.

Ghimbirul a fost folosit de mult timp drept medicament pentru a trata afecțiuni precum diareea și greața. Cercetările preliminare de la Universitatea din Maryland sugerează că ceaiul de ghimbir poate ajuta la scăderea colesterolului și la prevenirea aterosclerozei. Nu este recomandat să consumați mai mult de 4 grame de ghimbir pe zi.

3. Sucul de struguri.

O altă băutură benefică, mai ales dacă nu beți alcool, este sucul de struguri. Ajută la scăderea colesterolului, precum și vinul roșu. Substanțele conținute în struguri scad colesterolul LDL și normalizează colesterolul HDL din sânge.

Pentru cele mai bune rezultate, femeilor li se recomandă să bea zilnic 250 ml de suc de struguri, iar bărbaților – 500 ml. Bea doar 100% suc fără adaos de zahăr. Sucul de struguri conține, de asemenea, mulți antioxidanți benefici.

4. Ceai verde.

Ceaiul verde nu numai că scade nivelul colesterolului, dar scade și riscul de cancer și boli cardiovasculare.

Ceaiul verde are un conținut ridicat de antioxidanți polifenolici. Potrivit Universității din Maryland, multe studii au arătat că ceaiul verde scade colesterolul NSLP.

În plus, crește colesterolul HDL prin deplasarea colesterolului rău din artere. Potrivit oamenilor de știință, polifenolii previn absorbția colesterolului în intestine și contribuie la eliminarea acestuia din organism.

5. Suc de cireșe.

Cireșele sunt ambalate cu antioxidanți, care sunt foarte benefici și pot reduce și colesterolul. Un studiu realizat de Universitatea din Michigan a constatat că șobolanii care au mâncat multe grăsimi, dar au primit pulbere de cireșe, au avut niveluri de colesterol semnificativ mai mici decât cei care nu au primit pulberea.

Sucul de cireșe trebuie cumpărat natural și fără zahăr. Sau îl puteți face acasă din cireșe uscate sau proaspete.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!