5 alimente care cresc imunitatea și rezistența organismului

5 alimente care cresc imunitatea și rezistența organismului

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 November 2020 in Sanatate

Pe fondul pandemiei de coronavirus, oamenii își amintesc de regulile de igienă și încearcă să nu meargă în locuri aglomerate. Dar asta nu este tot ce putem face. O alimentație adecvată ajută la întărirea sistemului imunitar pentru a proteja împotriva unei posibile infecții.

Multe studii științifice confirmă faptul că o dietă variată și sănătoasă este cea mai bună prevenire a bolilor. Și produsele care întăresc sistemul imunitar sunt ușor accesibile oricui. Desigur, nu vă vor ajuta să vindecați dacă vă infectați, dar prevenirea este întotdeauna mai bună decât vindecarea!

Iată 5 alimente pe care trebuie să le introduci în alimentația ta:

1. Ceapa și usturoiul.

Compusul de sulf conferă miros puternic și proprietăți imunostimulatoare surprinzător de puternice cepei și usturoiului. Usturoiul are o putere antibacteriană semnificativă chiar și împotriva bacteriilor rezistente. Usturoiul și ceapa au, de asemenea, efecte antivirale, antifungice și antiparazitare.

2. Iaurtul.

Cel mai util este iaurtul natural cu „lactobacili vii”, de exemplu cel grecesc. Aceste bacterii stimulează sistemul imunitar și, astfel, îl ajută să lupte împotriva bolilor. Iaurtul este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina D.

3. Citricele.

Lămâile, grapefruit-urile, portocalele și teiul sunt bogate în vitamina C, ceea ce stimulează sistemul imunitar și ajută la scăderea mai rapidă a simptomelor de răceală. Se crede că stimulează producția de celule albe din sânge, care este cheia pentru combaterea infecțiilor.

4. Ardei roșu.

Nu numai citricele conțin vitamina C. Ardeiul roșu are de două ori mai multă vitamina C decât portocalele! De asemenea, este bogat în beta-caroten, care ajută la menținerea sănătății ochilor și a pielii.

5. Ghimbirul.

Ghimbirul este un alt aliment bun în cazul răcelilor. Reduce inflamația și durerile în gât, ameliorează greața, reîmprospătează și revigorează. Conform cercetărilor recente, ghimbirul poate ajuta și la reducerea durerii cronice și la îmbunătățirea nivelului de colesterol.

Ce alimente consumați deja?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!