4 plante naturale care te vor ajuta să-ți cureți plămânii și să-ți îmbunătățești respirația!

4 plante naturale care te vor ajuta să-ți cureți plămânii și să-ți îmbunătățești respirația!

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 November 2020 in Sanatate

Prevalența infecțiilor virale și bacteriene este în creștere, ceea ce se manifestă printr-o gamă largă de simptome în sistemul respirator.

Tratarea acestor probleme cu antibiotice duce la problemele de rezistență la antibiotice, fără a trata cauza principală a infecției.

Pe de altă parte, remediile pe bază de plante repară leziunile pulmonare, anihilează infecțiile și îmbunătățesc sănătatea pulmonară.

Iată 4 dintre cele mai bune remedii pe bază de plante care pot îmbunătăți sănătatea plămânilor!

1) Cimbru.

Această plantă este puternică în lupta împotriva acumulării mucusului toracic datorită uleiurilor sale esențiale, care oferă proprietăți anti-fungice, antibiotice și antiseptice.

Ceaiul de cimbru ajută la scăderea bacteriilor și a virușilor, indiferent de cauza infecției. Cimbrul a fost folosit de mult timp pentru tratarea infecțiilor tractului respirator și a infecțiilor bacteriene, cum ar fi pneumonia.

2) Eucalipt.

Mirosul răcoritor al acestei plante calmează gâtul iritat și ajută la menținerea sănătății respiratorii corespunzătoare.

Se găsește adesea în siropurile de tuse datorită conținutului său de cineol, un compus care combate congestia și acționează ca expectorant, ameliorând tusea și calmând pasajele sinusurilor iritate.

3) Menta.

Menta conține mentol, un compus care relaxează mușchii netezi ai căilor respiratorii și facilitează respirația. Se poate folosi și ca ceai dar și ca infuzie. Efectele ei sunt resimțite imediat datorită senzației de răcorire pe care o oferă. Este foarte bună și pentru problemele de nas înfundat, aceasta acționând stimularea producerii de mucus .

4) Oregano.

Cele mai multe dintre beneficiile sale sunt atribuite conținutului său de rozmarin și acid carvacrolic, care sunt decongestionanți naturali și reducători de histamină.

Uleiul de oregano este superior antibioticelor în lupta împotriva Staphylococcus aureus. Pentru cei care sunt obișnuiți cu gustul de oregano, ar fi foarte indicat să-l adăugați în diferitele rețete culinare!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!