4 modalități de a face față judecăților din jur

4 modalități de a face față judecăților din jur

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 December 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieViata

Încă din cele mai vechi timpuri, înțelepții ne-au învățat că nu trebuie să tragem concluzii pripite despre oameni și să-i judecăm fără motiv. Compasiunea, fără excepție, este cea mai bună alternativă. Dar cum ne putem abține de la a judeca alți oameni?

Iată 4 sfaturi care te vor ajuta să faci față judecății din jur:

1. Dacă vrei să scapi de judecată, mai întâi încearcă să nu-i mai judeci nici tu pe alții

Cel mai rău lucru pe care îl putem face unei persoane este s-o judecăm pentru aspectul său sau  pentru acțiunile sale. Și dacă facem acest lucru cu cei dragi, atunci pierdem ocazia de a-i iubi așa cum merită. La urma urmei, fiecare om are o mentalitate unică, iar ceea ce ție nu ți se pare normal, altei persoane i se poate părea perfect normal.

A nu mai judeca pe alții înseamnă a nu te mai judeca pe tine însuți. Uneori putem fi cei mai răi critici ai noștri. Când renunțăm la judecăți inutile, ne facem loc în suflet pentru iubire, inclusiv iubirea de sine.

„O zi petrecută condamnându-i pe alții este o zi rea și la fel de rea este o zi petrecută condamnându-te pe tine ” , Buddha.

2. Încearcă să gândești pozitiv

Primul sfat funcționează foarte bine, dar este un proces treptat și trebuie să-i acorzi timp. Între timp, poți exersa schimbarea perspectivei și a punctului de vedere de la negativ la pozitiv. Gândește-te la lucruri bine pentru a nu face loc gândurilor rele.

Data viitoare când cineva te condamnă pentru ceva, în loc să te superi, gândește-te la lucrurile bune de care ești capabil și la realizările de până acum. Trebuie să înțelegi perfect că, cu cât obții mai mult, cu atât mai invidioși vor fi oamenii din jurul tău. De aceea, dacă te vei concentra pe aspectele pozitive vei putea gestiona mai ușor răutățile celorlalți.

3. Judecățile altora nu te reprezintă

Dacă cineva te critică fără niciun motiv, una dintre cele mai bune modalități de a face față este să-ți amintești că judecățile altora nu te reprezintă. Tu știi foarte bine cine ești, asta înseamnă că nu ar trebui să-ți pese de părerea lor. De asemenea, dacă cineva este invidios pe tine va încerca în mod intenționat să te facă să-ți pierzi încrederea de sine, îl va face să se simtă mai bine.

Desigur, a învăța să nu te simți jignit de acest lucru nu este deloc ușor, mai ales dacă vine din partea unei persoane apropiate. Cea mai simplă reacție este să-i răspunzi persoanei care te-a jignit, dar cea mai bună reacție este s-o eviți și să-i arăți că ce a spus nu te-a afectat. Pentru a putea face acest lucru, este nevoie de o voință de fier și de o putere bazată pe încrederea de sine și pe acțiunile tale.

4. Treci cu vederea peste judecăți și lasă-le în trecut

Judecățile, mai ales atunci când sunt create de oameni la care ții, au un impact puternic asupra fericirii și creșterii tale personale. Deci, gândește-te bine dacă acești oameni sunt într-adevăr necesari în viața voastră. Pentru a ajunge la vârf și pentru a-ți maximiza potențialul, trebuie mai întâi să te înconjori de oameni iubitori, pozitivi, cărora le pasă de bunăstarea ta.

Alții te vor judeca întotdeauna pentru faptele și acțiunile tale, iar cea mai bună apărare împotriva lor este să treci cu vederea peste judecăți și să te concentrezi asupra obiectivelor tale. Oamenii negativi nu au ce căuta în viața ta, trebuie să uiți de ei.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!