4 calități fără de care iluminarea este imposibilă. Verificați dacă le aveți.

4 calități fără de care iluminarea este imposibilă. Verificați dacă le aveți.

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 August 2023 in Spiritualitate

Dacă veți putea dezvolta măcar una dintre aceste calități în mod deplin, chiar și cu prețul vieții, celelalte se vor manifesta în voi.

Dacă veți dezvolta două sau mai multe dintre aceste calități, atunci vi se va deschide posibilitatea de a obține eliberarea chiar în această viață.

Iată despre ce calități este vorba:

1. Liniștea minții

Oamenii care au reușit să dezvolte în ei această calitate, liniștea minții, se diferențiază de ceilalți prin faptul că acceptă totul așa cum este, nu caută binele și nu fug de rău. Ei nu se opun apariției noului în viața lor și permit cu seninătate plecarea vechiului. Ei fac doar ceea ce este necesar în prezent.

Pe acești oameni îi umple o puritate interioară, cu care acționează în viață. Pentru ei nu există nimic dorit sau nedorit, plăcut sau neplăcut, ei percep totul ca pe o unitate.

Ei își controlează bine dorințele, iar mintea lor se află într-o stare de beatitudine. Prin urmare, nu sunt surprinși de acțiunile lor sau ale altora.

Pentru ei, tot ce se întâmplă în lume este doar o reprezentație pe scena unui spectacol iluzoriu. Astfel de oameni strălucesc pur și simplu cu lumina înțelepciunii. Această stare a minții poate fi atinsă numai prin cunoașterea naturii noastre autentice și nu altfel.

Nu prin cunoștințe din cărți se poate atinge această stare. Poate fi atinsă și se poate instala cu adevărat doar prin cunoașterea adevărului. Liniștea minții ne conduce către cunoașterea celui mai înalt stadiu și ne eliberează de iluzii.

2. Satisfacția

Satisfacția este o putere specială a oamenilor cu minți liniștite. Dacă sunteți mulțumit de ceea ce aveți, sunteți cu adevărat o persoană fericită.

Cel care este satisfăcut nu dorește ceea ce nu are și este complet mulțumit cu ceea ce are. Astfel de oameni sunt nepăsători și nobili în acțiunile lor. Mintea celui satisfăcut nu este afectată de tristețe și griji mondene. El este liniștit, iar această liniște îi aduce fericire.

Atât timp cât mintea unei persoane nu găsește pacea în ceea ce are, viața lui va fi plină de suferință. Mintea care este mereu preocupată de satisfacerea dorințelor sale nu poate înțelege adevărul, deoarece norii dorințelor îi ascund lumina adevărului.

Mintea celui mulțumit se afirmă treptat în natura sa autentică, deoarece nu este distrusă de suferințele generate de dorințe și iluzii. El, la fel ca Luna într-o noapte clară, luminează blând viața înțeleptului care și-a dezvoltat în el calitatea satisfacției.

3. Autoexaminare (autoanaliză)

Fiecare dintre noi trebuie să se autoanalizeze cu ajutorul minții sale. Prin autoanaliză ne șlefuim inteligența și începem să ne manifestăm capacitatea de a diferenția adevărul de fals.

Reflectând asupra naturii noastre autentice, a pierderilor de oameni dragi, a greșelilor și a cauzelor nefericirii din viața noastră, “simțim” calea care ne va ajuta să descoperim adevărul.

După cum spun înțelepții, fără autoanaliză nu există cale de cunoaștere. Doar reflectând putem despărți boabele de neghină. Imposibil de traversat fluviul vieții fără reflectare, ea permite să despărțim ce este corect de ce este greșit.

O persoană care are capacitatea de a discerne, chiar și în timpul nenorocirilor, nu se abate de la calea corectă.

Cu toate acestea, atunci când lipsește autoanaliza, mintea unei persoane devine leneșă, iar conștiința sa este plină de frici. În viață, astfel de oameni sunt asemănători unui copac strâmb, fără nicio valoare și nimic util de făcut cu ei, cel mult să-i tăiem pentru lemne.

Oamenii care se autoexaminează aduc lumină în lume, ei îndepărtează fricile existenței, care apar din întunericul iluziilor, așa cum soarele înlătură fricile întunericului cu razele sale. Autoexaminarea este singura cale de a cunoaște natura noastră autentică și trebuie practicată în mod constant.

4. Alegerea mediului înconjurător

Cred că toată lumea știe expresia – “Spune-mi cine-ți sunt prietenii și îți voi spune cine ești.” Poate acum sunteți înconjurat de oameni buni, și acest lucru este minunat, dar nu aveți nevoie doar de oameni buni, ci și de oameni înțelepți.

În compania oamenilor înțelepți, eșecurile sunt văzute ca o cale de învățare, necazurile își pierd puterea, chiar și goliciunea devine suficientă în sine.

În compania oamenilor înțelepți, inteligența se rafinează, neliniștile se topesc și iluziile se dizolvă. Compania oamenilor înțelepți este ca o lanternă care luminează calea către adevăr, iar cu lumina înțelepciunii distrugi întunericul ignoranței din inima celui care merge pe cale.

Oricare ar fi dificultățile pe care le întâlniți pe calea voastră, trebuie să încercați, pe cât posibil, să vă mențineți în cercul de prieteni înțelepți și atunci veți reuși să le depășiți cu cel mai mic prejudiciu.

Astfel, o persoană care dezvoltă aceste 4 calități este capabilă să se elibereze de ciclul renașterilor într-o singură viață. Dacă începeți să vă dezvoltați măcar una dintre aceste calități, celelalte se vor manifesta automat în voi.

În cazul în care dezvoltați toate cele 4 calități simultan, veți avea succes în viață și veți ieși învingător din situații dificile.

Dacă nu aveți niciuna dintre calitățile enumerate, trebuie să depuneți un efort maxim pentru a dezvolta cel puțin una dintre ele. Fără aceste calități, va fi dificil, foarte dificil să atingeți stadiul cel mai înalt și să vă cunoașteți natura autentică.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!