3 surse ieftine de omega-3 pentru inimă, creier și imunitate, despre care puțini știu

3 surse ieftine de omega-3 pentru inimă, creier și imunitate, despre care puțini știu

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 November 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Acizii grași polinesaturați, în special omega-3, joacă un rol esențial în corpul nostru. Pentru o persoană sănătoasă, aportul zilnic de astfel de acizi grași nu este obligatoriu, iar pentru a compensa deficiența este suficient să mâncați o porție de pește gras de mare o dată sau de două ori pe săptămână.

Dar în cazul diferitelor afecțiuni, în special a celor legate de procesele inflamatorii cronice, este important să consumați zilnic produse cu o cantitate mare de acizi grași polinesaturați omega-3. Din păcate, în suplimentele alimentare și în produsele alimentare adesea se găsește mercur și alte metale grele, așa că eu personal nu le consum.

În acest articol, vă vom prezenta care sunt cele mai ieftine și sigure 3 produse cu un conținut ridicat de omega-3, despre care puțini știu și le utilizează.

1. Somnul și crapul

Pe primul loc se află peștele de apă dulce – somnul și crapul. După cum am menționat deja pe această pagină, aceste tipuri de pește, în special somnul, conțin un raport unic între omega-3 și omega-6, comparabil cu cel din peștele de mare și din ocean. În plus, nu conțin mercur în concentrații ridicate.

2. Nuci 

A doua sursă cea mai accesibilă de grăsimi polinesaturate benefice sunt nucile. Raportul omega-3 la omega-6 în nuci este de aproximativ unu la cinci, ceea ce este optim pentru organismul nostru.

Desigur, uleiul de in are un raport și mai bun – aproape două la unu, dar din cauza tendinței sale de a oxida, mai degrabă dăunează sănătății decât o ajută.

În schimb nucile, datorită conținutului de vitamina E, pot fi păstrate mult timp fără a se oxida. Le puteți lua la serviciu ca gustare sau le puteți păstra într-un borcan acasă. Acesta este avantajul lor față de semințele de in.

3. Semințe de cânepă

În prezent, soiurile de cânepă alimentară, care nu conțin substanțe interzise, sunt din ce în ce mai folosite pentru culturi.

Uleiul de cânepă are un raport de aproximativ unu la trei între omega-3 și omega-6, ceea ce îl plasează pe locul doi după semințele de in și chia.

De multe ori, semințele de cânepă alimentară pot fi găsite în piețe și în magazine. De asemenea, dacă doriți, puteți comanda ulei de cânepă presat la rece de la magazine online. Perioada de valabilitate este de peste zece ori mai mare decât cea a uleiului de in, ceea ce este foarte convenabil.

Este bine să utilizați mai multe produse cu conținut ridicat de omega-3 în alimentația dvs., atât de origine vegetală, cât și animală. Trebuie să țineți minte că untul, ouăle provenite de la animalele care mănâncă iarbă verde, vor conține, de asemenea, cantități mai mari de omega-3.

Dacă această informație v-a fost de ajutor și doriți să citiți mai multe articole similare în viitor, vă invităm să dați like paginii noastre.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!