3 rețete simple de înghețată de casă pentru a te bucura de ea toată vara

3 rețete simple de înghețată de casă pentru a te bucura de ea toată vara

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 July 2023 in Retete

Pentru a savura o înghețată de casă, nu este nevoie să petreci întreaga zi pregătind-o și să folosești o mulțime de aparate. Fructele sau fructele de pădure de vară, laptele, brânza, iaurtul – toate acestea te vor ajuta să-ți creezi propriul desert răcoritor. Alege una dintre cele trei rețete simple:

Înghețată cu iaurt și fructe de pădure

În loc să dați la copii înghețată din comerț, le puteți da o înghețată de casă cu fructe de pădure sănătoase. Această înghețată delicioasă și simplă poate fi consumată chiar și în timpul unei diete. Dacă folosiți iaurt cu un conținut scăzut de grăsimi, numărul de calorii al preparatului va fi minim.

Ingrediente:

 • 400 g de fructe de pădure,
 • 400 g de iaurt grecesc,
 • 1 lingură de miere.

Mod de preparare:

 • Congelați fructele de pădure pentru a le putea amesteca mai ușor sau cumpărați direct fructe de pădure congelate.
 • Puneți fructele de pădure congelate și iaurtul în blender și amestecați timp de 2-3 minute.
 • Așezați amestecul în forme sau într-un recipient mare și puneți-l în congelator.
 • La fiecare 30 de minute, scoateți de trei ori înghețata și amestecați-o. După 2 ore, este gata de savurat.
 • Această înghețată simplă poate fi făcută și fără fructe. Pur și simplu alege iaurtul pe care îl preferi și pune-l la congelator. Ideal este să folosești pahare porționate și să adaugi bețe de înghețată.

Înghețată de ciocolată

Bătălia dintre iubitorii de înghețată de vanilie și de ciocolată este pur și simplu eternă. Unii preferă o simplă înghețată de vanilie, fără adaosuri, în timp ce alții sunt fani ai înghețatei cu cafea, cacao și bucățele de ciocolată. Pentru aceștia din urmă, avem o rețetă simplă de înghețată de casă.

Ingrediente:

 • 300 ml de smântână grasă,
 • 100 g de lapte condensat,
 • 90 g de ciocolată.

Mod de preparare:

 • Topiți ciocolata la baie marină (puteți folosi și pudră de cacao, dar atunci folosiți doar 50 g).
 • Mixați smântâna răcită până când începe să se îngroașe. Turnați laptele condensat treptat în smântână, continuând să amestecați.
 • După câteva minute, adăugați ciocolata topită și amestecați rapid până când obțineți o masă omogenă.
 • Puneți înghețata în forme și puneți-o la congelator timp de 2-3 ore. Dacă o puneți într-un recipient mai mare, scoateți din când în când și amestecați prin ea.

Suc înghețat

Gheața colorată și veselă din magazin îi atrage pe mulți copii și adulți. Dar, de fapt, este o combinație de coloranți frumoși. Acasă, într-un timp scurt, poți pregăti o înghețată alternativă din fructe proaspete. Sănătoasă, delicioasă și foarte răcoroasă.

Ingrediente:

1 cană de suc de portocale,
1 cană de suc de vișine,
1 cană de kiwi tocat,
0,5 cană de zahăr pudră.

Mod de preparare:

 • Spălați și curățați fructele, stoarceți sucul de portocale astfel încât să obțineți o cană. Dați vișinile sau cireșele la blender și treceți-le printr-o sită. Dați kiwi la blender pentru a obține piure.
 • Divizați zahărul în trei părți pentru fiecare tip de suc. Fiecare tip de suc trebuie amestecat separat într-o cratiță cu zahăr pudră și încălzit până la dizolvarea completă a zahărului. Apoi răciți sucurile.
 • În forme pentru înghețată, turnați stratul superior – sucul roșu de vișine. Lăsați-l în congelator timp de 20 de minute. Apoi, puteți introduce un bețișor de lemn sau o linguriță și turnați următorul strat – portocaliul. După ce s-a întărit, adăugați stratul verde din kiwi. După câteva ore, înghețata va fi gata!

Câteva sfaturi pentru pregătire:

Dacă puneți înghețata în forme mici sau pahare porționate, va fi gata mult mai repede. Acestea pot fi forme din silicon sau plastic. Desigur, puteți folosi și o tavă mare sau o formă, dar nu uitați să amestecați înghețata de mai multe ori în timpul congelării.

Înainte de a scoate înghețata sau gheața din formele mici, scufundați-le în apă caldă pentru 2 secunde. Adăugați ingrediente pe care le iubiți, nu vă fie teamă să experimentați. Nuci, semințe, bucățele de fructe întregi, topping-uri – toate acestea vor face înghețata mai gustoasă.

Nu trebuie să fii bucătar profesionist pentru a pregăti înghețată delicioasă. Pentru rețetele din selecție ai nevoie de cel mult jumătate de oră și un blender. Apoi te poți bucura o săptămână întreagă de înghețata pregătită.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!