3 pași simpli prin care îți poți reprograma creierul

3 pași simpli prin care îți poți reprograma creierul

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 November 2020 in Dezvoltare Personala

Există 3 moduri ușoare de a scăpa de negativitate și de a fi din nou fericit.

1. Spală-te pe dinți cu mâna opusă (dacă foloseai mâna dreaptă, atunci folosește mana stângă)

Spălându-ne dinții în acest fel, ne stimulăm cortexul prefrontal, deoarece să facem un lucru diferit de rutina noastră de zi cu zi.

În momentul în care creierul se gândește: „Uau, este ciudat”, stimulăm cortexul prefrontal și devenim gata să descoperim ceva nou. Încercați să vă gândiți la aceste lucruri în acest moment: nu-mi mai place să fumez, sunt frumoasă, sunt sănătoasă, sunt iubită, sunt în siguranță, am destui bani, sunt o persoană creativă, sunt puternic, sunt fericit etc.

2. Alegeți un traseu nou

La fel ca în vacanță, o nouă cale pe care o priviți cu o nouă perspectivă stimulează cortexul prefrontal și ne scoate din ghearele sistemului nostru obișnuit.

Dacă nu găsiți rute alternative pentru a ajunge la serviciu, încercați să vizitați un nou magazin sau să vă plimbați într-o zonă nouă.

Chiar și rearanjarea pieselor de mobilier acasă vă va oferi o nouă perspectivă și un sentiment de fericire.

3. Schimbați-vă dieta

Te simți blocată în aceeași dietă? Creierul tău se simte la fel. Atunci când consumăm alimente care nu sunt de obicei pe masa noastră, nu numai că furnizăm organismului o nouă sursă de vitamine și minerale, dar stimulăm și cortexul prefrontal al creierului.

Încercați să vă schimbați dieta. Răsfățați-vă pe dumneavoastră și familia dvs. cu ceva nou. Pun pariu că vei fi uimită de gândurile care îți vin în minte și de conversațiile pe care le ai cu membrii familiei când vezi, simți, gătești și mănânci ceva nou.

Există o veche zicală: ceea ce vezi este ceea ce primești.

Când vedem și experimentăm aceleași lucruri zi de zi, trăim literalmente pe pilot automat. Dar când ne activăm cortexul prefrontal experimentând ceva nou, avem ocazia să creăm o nouă poveste și să trăim noi experiențe de viață, ca să nu mai vorbim de o nouă stare emoțională, cum ar fi fericirea!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!