3 exerciții pentru creier pe care neurochirurgii îi sfătuiesc pe toți să le facă

3 exerciții pentru creier pe care neurochirurgii îi sfătuiesc pe toți să le facă

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 February 2021 in PersonalitateSanatateStiinta

Putem cumva să influențăm sănătatea creierului nostru? Neurochirurgii sunt convinși că acest lucru depinde în mare măsură de noi înșine. Cum putem ajuta creierul să mențină calitatea și claritatea gândirii timp de mulți ani și la bătrânețe să rămânem o persoană sănătoasă și activă? Există exerciții simple pe care le puteți face oriunde doriți.

Sfaturi de la neurochirurgi pentru a îmbunătăți abilitățile cognitive

Există trei moduri fundamentale de a menține funcția optimă a creierului:

  • învățați (și învățați din nou) de-a lungul vieții lucruri noi, fiți la curent cu toate schimbările care apar,
  • comunicați cu oamenii cât mai mult și cât mai des,
  • mențineți stilul de viață activ și sănătos.

3 exerciții pentru creier pe care neurochirurgii îi sfătuiesc pe toți să le facă

Exercițiul numărul 1

Pentru primul exercițiu, va trebui să pregătiți o bucată de hârtie și un creion. Trebuie să setați un cronometru la două minute, apoi să notați în această scurtă perioadă de timp toate creaturile care trăiesc în apă. Încercați să vă amintiți cât mai multe. Nu contează mărimea, locul unde trăiesc sau categoria lor, pur și simplu tot ce mișcă în apă.

Exercițiul numărul 2

Acum trebuie să porniți din nou cronometrul, să vă amintiți creaturile care trăiesc în apă pe categorii: de exemplu, pești de apă dulce, pești de apă curgătoare, mamifere marine, prădători oceanici, moluște. Interesant este faptul că, în al doilea exercițiu, vă puteți aminti mult mai multe specii.

Mecanismul acestui exercițiu poate fi comparat cu un porumbel care adună boabele de pe jos. Pasărea colectează mai întâi mâncarea din jurul ei și abia apoi se mută într-un loc nou. Creierul funcționează exact așa, având în vedere un domeniu limitat de căutare.

Exercițiul numărul 3

Iată un exercițiu excelent care vă va ajuta să vă consolidați memoria de lucru. Aceasta reprezintă o înmulțire a numerelor din două cifre în minte. Trebuie să alegeți oricare zece combinații cu numere din două cifre și apoi începeți să le înmulțiți timp de cinci minute.

De asemenea, pentru a vă antrena memoria de lucru, puteți alege în mod arbitrar zece cuvinte și puteți rescrie mental fiecare dintre ele în sens invers (de la coadă la cap). Exercițiile sugerate sunt ușoare, deoarece pot fi efectuate în aproape orice stare (în timp ce așteptați chelnerul, călătoriți în transportul public sau stați la coadă la medic).


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!