20 de motive pentru care ar trebui să mănânci avocado în fiecare zi

20 de motive pentru care ar trebui să mănânci avocado în fiecare zi

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 February 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Nu există nicio îndoială că avocado este unul dintre cele mai sănătoase fructe de pe planetă. Avocado este o comoară plină de nutrienți. În plus, acest fruct este atât de versatil încât îl puteți combina cu orice, de la salate la deserturi. O serie de studii au confirmat beneficiile uimitoare pentru sănătate ale consumului regulat de avocado.

Iată 20 de beneficii ale consumului regulat de avocado:

1. Este bogat în grăsimi sănătoase

Aceste grăsimi sunt extrem de importante pentru reducerea riscului de atac de cord și accident vascular cerebral, precum și a colesterolului LDL din sânge.

2. Ajută la pierderea în greutate

Avocado te ajută la procesul de pierdere în greutate, de aceea este prezent în majoritatea dietelor. De asemenea, persoanele care mănâncă sănătos în general vor include mereu avocado pe lista de alimente.

3. Echilibrează tensiunea arterială

Avocado este plin cu potasiu, cel mai important mineral pentru reducerea efectelor negative ale sodiului asupra organismului. Această sursă naturală de potasiu este extrem de benefică în menținerea tensiunii arteriale sub control.

4. Previne apariția bolilor cardiovasculare

Experții în sănătate spun că, consumul de avocado în mod regulat poate reduce semnificativ nivelul colesterolului LDL din sânge și poate îmbunătăți sănătatea inimii.

5. Reduce trigliceridele din sânge.

6. Scade colesterolul LDL (rău).

7. Crește colesterolul HDL (bun).

8. Este bogat în nutrienți.

Avocado conține o gamă largă de nutrienți, inclusiv peste 20 de minerale și vitamine printre care: Vitamina C – 33%, Vitamina E – 21%, Vitamina B6 – 26%, Vitamina K – 53%, Cupru – 19%, Acid folic – 41%, Potasiu – 28%, Acid pantotenic – 28%.

9. Îmbunătățește absorbția nutrienților

10. Îmbunătățește absorbția antioxidanților

Adăugarea de jumătate de avocado la o salată care conține morcovi, salată și spanac îmbunătățește semnificativ absorbția antioxidanților din aceste legume. Cu alte cuvinte, absorbiți de 8,3 ori mai mult alfa-caroten, de 13,6 ori mai mult beta-caroten și de 4,3 ori mai multă luteină.

12. Previne apariția diabetului

Acest fruct este foarte benefic pentru menținerea echilibrului nivelului de zahăr din sânge, reducând în același timp riscul de diabet.

13. Ajută la ameliorarea durerilor

Extractul de avocado este util în reducerea simptomelor artritei (osteoartrita). Are proprietăți antiinflamatorii puternice care ameliorează durerea cauzată de inflamație.

14. Reduce inflamațiile

O serie de studii confirmă faptul că inflamația cronică este cauza principală a majorității bolilor moderne, inclusiv alergii, Alzheimer, astm, boli de inimă și cancer. Acidul oleic din avocado poate reduce eficient inflamația.

15. Îmbunătățește sănătatea ochilor

Distrofia ochilor este principala cauză de orbire în Statele Unite. Zeaxantina și luteina, doi antioxidanți puternici găsiți în avocado, s-au dovedit a fi extrem de utile în tratarea acestei afecțiuni. De fapt, avocado este considerată cea mai bună sursă de luteină din rândul fructelor.

16. Este benefic în timpul sarcinii

Vitamina B6 este benefică pentru creier și pentru creșterea țesutului fetal. În plus, acidul folic este esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a fătului în timpul sarcinii timpurii. De asemenea, reduce grețurile de dimineață.

17. Amplifică tratamentul împotriva cancerului

Mai multe studii au arătat că avocado poate ajuta la combaterea cancerului. Extractul de avocado poate inhiba creșterea celulelor canceroase de prostată. De asemenea, reduce efectele secundare ale chimioterapiei.

18. Îmbunătățește sănătatea oaselor

Consumul regulat de avocado promovează absorbția calciului, și astfel face oasele mai puternice.

19. Îmbunătățește digestia

20. Sporește starea de spirit

Nivelurile ridicate de vitamine și minerale din avocado, în special folatul și potasiul, sunt foarte benefice pentru îmbunătățirea dispoziției și prevenirea modificărilor dispoziției. Mai multe studii au confirmat că există o legătură între depresie și nivelurile scăzute de potasiu. Acidul folic este, de asemenea, esențial pentru reducerea simptomelor depresiei.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!