20 de lectii de viata frumoase despre relationarea cu cei din jurul nostru – “Reusesti sa ii intelegi pe ceilalti daca te intelegi pe tine. Concentreaza-te spre auto-cunoastere.”

20 de lectii de viata frumoase despre relationarea cu cei din jurul nostru – “Reusesti sa ii intelegi pe ceilalti daca te intelegi pe tine. Concentreaza-te spre auto-cunoastere.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 June 2019 in Dezvoltare Personala

Traim impreuna, de aceea, modul cum relationam este foarte important pentru viata noastra. Cum ne raportam la ceilalti? Cum ne raportam la noi insine? Cum ne afecteaza intamplarile care se petrec in jurul nostru?

★ 1. Cand doi oameni se intalnesc, cel mai bine ii este aceluia care a reusit sa sa fie mult mai atent la nevoile sale, aceluia care este mai increzator si mai ingaduitor.

★ 2. Nu lasa niciodata ca felul cum se comporta cei din jur sa iti influenteze ceea ce simti.

★ 3. Nu lua prea mult in seama ceea ce iti spun sau iti fac ceilalti oameni. Mai degraba incearca sa observi motivul interior care sta in spatele vorbelor sau actiunilor lor.

★ 4. Orice prietenie sau contact cu o persoana care cere un rabat de la ceea ce tu stii ca esti in interiorul tau, orice relatie care iti cere astfel de compromisuri, este gresita.

★ 5. Mistic vorbind, nu exista nicio diferenta intre tine si alta persoana. De aceea daca ranim pe cineva, sfarsim prin a ne rani pe noi insine. Iar ajutandu-ne pe noi, ii ajutam pe ceilalti.

★ 6. Cand ne eliberam de dorintele si asteptarile pe care le avem fata de ceilalti oameni, nu vom fi niciodata dezamagiti sau raniti.

★ 7. Vei face un pas gigantic catre maturitatea psihologica, atunci cand vei reusi sa nu mai opui rezistenta in fata neprevazutului. Pentru ca aceasta rezistenta iti perturba pacea mintii, atata de necesara pentru functionarea noastra umana.

★ 8. Reusesti sa ii intelegi pe ceilalti daca te intelegi pe tine. Concentreaza-te spre auto-cunoastere.

★ 9. Nu iti fie frica sa experimentezi deplin tot ceea ce ti se intampla in materie de relatii inter-umane, mai ales durerile si dezamagirile. Accepta orice sentiment pe care il ai, caci acesta este primul gest care te ajuta sa te eliberezi.

★ 10. Persoana care stie ce inseamna “a iubi” cu adevarat, nu are nicio frica sau anxietate atunci cand iubirea sa este neobservata sau respinsa.

★ 11. Daca cineva drag pleaca sau dispare din viata ta, nu te grabi sa il inlocuiesti imediat, caci acest gest nu te va lasa sa analizezi durerea pentru a te elibera de ea.

★ 12. Nu iti fie frica sa fii „un nimeni” in lumea sociala. Acesta este un adevar cu mult mai valoros si mai bogat care apare la suprafata.

★ 13. Orice experienta neplacuta pe care o ai cu o persoana, este doar o oportunitate sa ii vezi pe oameni asa cum sunt si nu asa cum in mod gresit ii idealizam. Cu cat mai neplacuta este experienta cu aceasta persoana, cu atat mai mult ai de invatat din aceasta intamplare.

★ 14. Te poti elibera de senzatia de victimizare sau rana interioara, atunci cand ii auzi pe ceilalti vorbind despre acelasi lucru, avand deci, o perspectiva exterioara asupra unei dureri care iti este cunoscuta.

★ 15. Nu putem recunoaste o virtute intr-o alta persoana, daca acest lucru nu este in noi. Este nevoie de o persoana iubitoare si rabdatoare care sa recunoasca aceste virtuti.

★ 16. Nu confunda dorinta cu iubirea. Dorinta lasa loc de aprecieri si gratificari aduse de catre celalalt. Dragostea este acasa prin ea insasi.

★ 17. Sunt parti din tine care isi doresc mai multa pozitivitate si parti care te atrag inspre negativitate. Pozitioneaza-te constient inspre pozitivitate, nu incuraja negativul.

★ 18. Trebuie sa inveti sa nu mai traiesti timid, din cauza a ceea ce pot crede ceilalti despre tine si ceea ce tu insuti crezi despre tine.

★ 19. Nu te stradui sa fii o persoana iubitoare: straduieste-te sa fii o persoana autentica si sincera. Sa fii autentic si sincer inseamna sa fii iubitor.

★ 20. Cea mai mare dragoste pe care ai putea-o vreodata oferi unei alte persoane este sa iti transformi viata interioara in asa masura incat sa ii poti inspira si pe ceilalti.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!