20 citate de la Paulo Coelho care vă vor liniști sufletul

20 citate de la Paulo Coelho care vă vor liniști sufletul

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 November 2023 in CitateDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Iată câteva citate semnificative din cărțile scrise de Paulo Coelho:

1. “Când iubim, întotdeauna ne străduim să devenim mai buni decât suntem. Când ne străduim să devenim mai buni decât suntem, totul în jurul nostru devine mai bun.” – “Alchimistul”

2. “Dacă trebuie să am parte de durere, să vină repede. Pentru că am o viață întreagă și trebuie să o trăiesc cât mai bine.” – “Pe malul râului Piedra am șezut și am plâns”

3. “Așteptarea doare. Uitarea doare. Dar a nu ști ce să faci este cea mai mare suferință.” – “Pe malul râului Piedra am șezut și am plâns”

4. “Dacă vei merge doar în zilele însorite, nu vei ajunge niciodată la destinație.” – Paulo Coelho

5. “Cele mai simple lucruri sunt și cele mai neobișnuite, iar doar înțeleptul le poate vedea.” – “Alchimistul”

6. “Când cineva pleacă, este pentru că în curând va veni altcineva.” – “Zahir

7. “Oricine, indiferent de ce face, joacă întotdeauna un rol important în istoria lumii, iar de obicei, el nu știe asta.” – “Alchimistul”

8. “Singurătatea ne învață cum să trăim cu alți oameni. Furia ne arată valoarea veșnică a lumii. Plictiseala subliniază importanța aventurii și spontaneității. Tăcerea ne învață să folosim cu responsabilitate cuvintele. Oboseala ne învață să înțelegem valoarea energiei. Boala ne evidențiază binecuvântarea sănătății. Focul ne învață să înțelegem valoarea apei. Pământul ne învață să înțelegem valoarea aerului. Moartea ne arată importanța vieții.” – “Manualul războinicului luminii”

9. “Nu te lăsa dominat de fricile tale. Altfel, nu vei putea vorbi cu inima ta.” – “Alchimistul”

10. “Pot alege să fiu o victimă a lumii sau un călător în căutarea comorilor. Întrebarea este cum privesc viața mea.” – “Unsprezece minute”

11. “Secretul vieții constă în a cădea de șapte ori și a te ridica de opt ori.” – “Alchimistul”

12. “Nu asculta comentariile rele ale acelor prieteni care niciodată nu și-au asumat riscuri, dar pot vedea doar eșecurile altora.” – “Unsprezece minute

13. “Viața așteaptă întotdeauna să apară o criză înainte de a se arăta în toată splendoarea sa.” – “Unsprezece minute

14. “Oamenii pot supraviețui o săptămână fără apă, două săptămâni fără mâncare, mulți ani fără o casă, dar nu și fără companie. Este cea mai grea tortură dintre toate, cea mai cumplită dintre toate suferințele.” – “Unsprezece minute”

15. “Când dorești ceva, întregul univers se aliniază pentru a te ajuta să-l obții.” – “Alchimistul”

16. “Este posibilitatea de a-ți îndeplini visul care face viața interesantă.” – “Alchimistul”

17. “Toți trăim în lumi diferite. Dar dacă privești spre cerul nopții, vei vedea că toate aceste lumi diferite se adună în constelații, sisteme solare și galaxii diferite.” – “Veronika decide să moară”

18. “Când nu mai am nimic de pierdut, am totul. Când încetez să fiu eu însumi, mă găsesc pe mine.” – “Unsprezece minute”

19. “Oamenii vor să schimbe totul și, în același timp, vor să totul rămână la fel.” – “Diavolul și domnișoara Prim”

20. “Ai fost în paradis, dar nu ai realizat asta. La fel ca majoritatea oamenilor din lumea asta: caută suferință în cele mai fericite locuri, pentru că, cred că nu merită fericirea.” – “Diavolul și domnișoara Prim”Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!