2 sfaturi de la Osho pentru cei care și-au pierdut drumul în viață și nu își pot găsi chemarea

2 sfaturi de la Osho pentru cei care și-au pierdut drumul în viață și nu își pot găsi chemarea

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 November 2023 in CitateDe SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Una dintre dezinformările pe care le aud adesea de la oameni atunci când se discută despre chemare și despre a avea o activitate preferată sună astfel: „aceasta este soarta aleșilor, și nu toți pot să facă ceea ce le place. Cine va mai lucra în fabrici și va mătura străzile, dacă toți vor deveni aleși și se vor dedica activităților preferate?

Convingerile formează individul. Dacă el crede asta, atunci așa va fi. El își va trăi viața astfel – nu va avea o activitate preferată, deoarece nu se consideră “ales”. Iar la întrebarea “cine îi face pe oameni aleși?”, auzi răspunsuri ca “a avut noroc“, “s-a născut într-o familie de succes” și așa mai departe, în același ton.

Prin urmare, dacă intenționați totuși să vă găsiți calea în viață sau dacă v-ați pierdut deja speranța de a o găsi, vă voi oferi 2 citate de la Osho care v-ar putea ajuta.

Trebuie să căutați și în cele din urmă să vă găsiți propriul scop. Trebuie să vă mișcați la întâmplare în întuneric și știu asta. Nu vă este clar în totalitate care este scopul vostru, dar așa este viața. Și cred că este bine că omului îi trebuie să își găsească locul sub soare, deoarece el crește și se dezvoltă în timpul astfel de căutări.

De obicei credem că găsirea chemării noastre este ușoară, că ar trebui să fie evidentă pentru noi din start; sau, dimpotrivă, dacă ne agităm, considerăm că nu o putem găsi și că în general chemarea este ceva efemer.

Iar acest sfat al lui Osho este bun deoarece ne amintește de două adevăruri importante: fiecare om are o chemare, și a greși, a rata calea, a merge în întuneric – sunt lucruri normale, fiecare om trebuie să se confrunte cu asta. Nu există soluții pregătite – nu suntem mașini, nu suntem roboți, în fața noastră se deschid multe căi. Omul este o ființă incredibil de complexă și, mai mult, imprevizibilă. Totul este posibil. Trebuie să căutăm și să încercăm.

Există măcar niște indicații și semnale pe care le putem folosi pentru a-ți recunoaște calea? Există. Și următorul citat vorbește despre asta:

Este posibil să îți fi căutat aplicarea abilităților tale într-un loc unde, datorită caracterului tău, nu poți avea succes. Dar cu siguranță există un domeniu în care vei crea cu ușurință și bucurie.

Caută acest domeniu și nu renunța, mergi înainte chiar dacă este nevoie să o faci la întâmplare în întuneric, până când îți găsești locul sub soare.

Imediat ne vin în minte cuvintele similare ale lui Einstein referitoare la faptul că dacă judecăm un pește după abilitatea sa de a se urca într-un copac, acesta se va considera inutil și nepriceput.

Prin urmare, căutați ceea ce vă face pur și simplu fericiți să faceți. Dar țineți cont că acest lucru adesea implică două dificultăți: devalorizarea de sine și lipsa de interes din partea altor oameni pentru ceea ce faceți. Adică vă place să faceți ceva și sunteți pricepuți la asta, dar evaluați activitatea voastră conform standardelor societății: în societate, această activitate ar putea fi lipsită de respect, nepopulară sau chiar blamată.

Însă amintiți-vă cu tărie: este suficient ca această activitate să vă placă vouă, iar pentru restul (și pentru ceilalți), nu contează – mergeți pe propriul drum.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!