2 principii ale budismului pe care le putem învăța de la pisici

2 principii ale budismului pe care le putem învăța de la pisici

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 December 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSpiritualitateViata

Pisicile, ca și oamenii, sunt imprevizibile, niciodată nu știi la ce să te aștepți de la ele. Fiecare pisică este unică în felul său. Dar chiar dacă comportamentul lor se schimbă constant, pisicile au câteva lucruri interesante în comun, care pot fi considerate exemple minunate de aplicare a principiilor budiste.

Iată care sunt principiile budismului pe care le putem învăța de la pisici:

1. Iubirea de sine

Buddha spunea că poți căuta pe toată planeta o persoană care merită dragostea și grija ta mai mult decât tine, dar nu o vei găsi niciodată. Tu însuți ești principala persoană care merită dragostea ta, după aceea urmează persoanele dragi ție.

Nu trebuie să-ți înveți pisica cum să se iubească pe sine. Dragostea pisicilor pentru ele înseși este înnăscută. La fel ca în cazul unui copil, pisoii iubesc tot ceea ce este amuzant și plăcut și, prin urmare, se străduiesc să păstreze mereu aceste sentimente plăcute.

Pisicile nu imită niciodată afecțiunea lor față de tine. Comportamentul unei pisici care vrea atenție și dragoste, este un model exemplar al modului de a cere ceea ce ai nevoie. Există momente în care o pisică cere atenție, miaunând puternic și zgâriind. Această formă de iubire de sine se caracterizează prin încredere de sine și egoism.

Cred că majoritatea oamenilor care au pisici ar fi de acord că aceste animale nu sunt mereu egoiste. De cele mai multe ori, atunci când sunt stăpânii sunt triști, pisicile se pun lângă ei și cer atenție pentru a-i face să uite de probleme. Acesta este modul lor de a-ți transforma energiile negative în energii pozitive.

2. Trăitul în prezent

Fii tu însuți, fii întotdeauna tu însuți, fără să te gândești la vechea versiune a ta. Nu contează ce a fost în trecut, cel mai bine este să te bucuri de prezent, pentru că nimic din ce faci nu va putea schimba trecutul. Bucură-te de noua ta versiune, de o versiune mai bună și mai înțeleaptă.

Trebuie să ne bucurăm de fiecare dată când ne schimbăm în bine. O pisică poate trece foarte repede de la o stare relaxată la una jucăușă scuturându-i o jucărie deasupra capului. Pisica este energică și urmărește această jucărie, deși în urmă cu câteva minute nici nu intenționa să se joace.

Animalul a acționat pe moment așa cum a considerat că este corect și s-a bucurat de prezent. Așa ar trebui să facă și oamenii, să se bucure de prezent, să facă lucruri care îi face fericiți, să nu le mai pese de trecut, pentru că prezentul contează.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!