Image

2 fructe de toamnă care întăresc inima și ficatul, scad tensiunea arterială, dar puțini oameni știu despre asta

Publicat de Patricia Esca pe 19 October 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Creșterea bolilor asociate sistemului cardiovascular a luat avânt în întreaga lume în ultimele decenii. Un rol important în acest sens îl joacă modul de viață pe care îl duc oamenii, precum și lipsa de alimente organice.

Din fericire, dacă urmați legile naturii, nu numai că vă puteți menține sănătatea, dar puteți preveni și multe boli, mai ales acest lucru se aplică aterosclerozei, diabetului și dezvoltării rezistenței la insulină.

În acest articol, veți afla despre două alimente uimitoare de toamnă care îmbunătățesc funcția inimii, inhibă depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge și cresc sensibilitatea celulelor la insulină.

Cele mai sănătoase boabe pentru inimă și ficat

Toamna, înainte de înghețuri, o boabă roșie aprinsă se coace. Nu, nu este vorba despre măceșe – vorbim despre călin. Chiar și pe vremuri, bătrânii cunoșteau capacitatea călinului de a reduce tensiunea arterială, de a întări vasele de sânge, sistemul imunitar.

Călinul este foarte benefic pentru sistemul cardiovascular uman.

Citeste si  Cel mai sănătos fruct al toamnei, plămânii și stomacul tău îți vor mulțumi!

Studii recente au arătat că semințele de călin conțin antioxidanți unici care afectează toate sistemele corpului, prevenind procesele oxidative și oferind un efect cardioprotector. De asemenea, ele servesc ca materii prime pentru fabricarea unui medicament hepatoprotector pentru ficat.

Nici este bine să consumi prea multe boabe de călin. Tensiunea poate scădea foarte mult, iar ritmul cardiac va fi deranjat.

Boabele proaspete, amestecate cu zahăr sau miere, se păstrează mult timp și nu își pierd proprietățile benefice. În cantități mici, un astfel de amestec poate fi adăugat în apă caldă (nicidecum fierbinte!) și băut în loc de ceai.

De ce este bine să consumi fructele kaki?

De asemenea, în sezonul rece, fructele kaki apar pe rafturi. Nu există prea multe informații despre proprietățile sale benefice pentru corpul nostru. Dar în acest fruct există o mulțime de substanțe diferite cu adevărat unice. Acesta are o cantitate imensă de iod, fier, precum și taninuri, datorită cărora îți face gura pungă, cum spune o vorbă din bătrâni. Aceste semne sunt cele care prezintă puternice proprietăți antibacteriene.

Citeste si  6 simptome neevidente ale varicelor picioarelor și cum se previn

Fructele Kaki sunt deosebit de bogate în iod, care este foarte important pentru ca glanda tiroidă să funcționeze normal.

Combinația de vitamine C și P ajută la stabilizarea tensiunii arteriale și la întărirea pereților vaselor de sânge. Fibrele solubile scad nivelul colesterolului, elimină diverse toxine din intestine.

Principalul lucru este să alegeți fructe moi, coapte, altfel poate apărea o încetinire puternică a tractului intestinal.

Este important să ne amintim că aceste informații trebuie să fie coordonate cu medicul dumneavoastră, deoarece acesta este cel care vede întreaga imagine și posibilele riscuri de a urma sfaturi de pe Internet.

Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon
Despre Patricia Esca
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!