Simti ca nu faci destul de multe pentru a reusi in viata? Iata 19 lucruri pe care ar trebui sa le gestionezi mai bine daca vrei sa reusesti

Simti ca nu faci destul de multe pentru a reusi in viata? Iata 19 lucruri pe care ar trebui sa le gestionezi mai bine daca vrei sa reusesti

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 July 2018 in SecreteSfaturiViata

Cate lucruri din urmatoarele iti suna cunoscut? Te trezesti in fiecare dimineata ingrozit de ziua care te asteapta. Blocaje in trafic, cafea statuta si un sef care a pierdut din vedere imaginea de ansamblu. Vrei mai mult decat neoane, intalniri superficiale si legaturi fara autenticitate.

Stii ca esti menit pentru ceva mai mare. Poate ca vrei sa renunti la slujba ta de la 9 la 5 si sa faci ceva ce iti place cu adevarat. Poate vrei sa devii un instructor de yoga in Belize, sau sa deschizi o ceainarie, sau sa devii scriitor sau bucatar. Deci ce te retine? De ce mai esti inca aici si nu acolo unde vrei sa fii?

Aici sunt 19 motive pentru care nu te simti implinit, plus modul in care sa schimbi acest sentiment!

1. Nu esti motivat. – Astepti ca altcineva sa iti vina alaturi si sa te motiveze. Uhh, problema este ca nu vine nimeni. Intreaba-te „Care este acel unic lucru pe care il pot face astazi si care va avea cel mai mare impact asupra vietii mele?”

2. Ii invinovatesti pe altii. – De obicei circa 80% din motivul pentru care nu ai facut asa de mare progres pe cat ti-ar fi placut iti apartine. Doar 20% din ceea ce te opreste este extern. Cum de faci ca te dai singur inapoi?

3. Pierzi timpul. – Facebook. Twitter. Youtube. Instagram. Ore fericite cu colegii de munca pe care oricum nici nu ii placi. Stii despre ce vorbesc. Daca nu te implineste, opreste-te din asta chiar acum.

4. Nu ai grija de tine. – Nu dormi destul, nu faci exercitii fizice, si mananci porcarii care au gust delicios, dar zero nutrienti. Ce ar trebui sa incepi sa faci? Din ce ar trebui sa te opresti sa mai faci?

5. Nu iti fortezi mintea. – Cand a fost ultima data cand ai citit o carte pentru a invata ceva? Urmezi cursuri sau participi la conferinte pentru a deveni cel mai bun in ceea ce vrei sa faci?

6. Te astepti ca sa fii perfect. – Inceteaza. Fii pregatit sa esuezi din nou si din nou inainte ca sa faci ceva bine.

7. Nu ti-e limpede care iti sunt telurile. – Stii macar ce vrei? Stii catre ce lucrezi? Ai nevoie de aceasta claritate inainte ca sa continui.

8. Crezi ca le stii pe toate. – In loc sa faci asta, descopera ce fac alti oameni de succes si fa aceleasi lucruri pana cand ajungi unde vrei sa fii.

9. Nu termini lucrurile. – Ai prea multe proiecte in lucru simultan si nu poti termina niciunul. Termina ce ai inceput, inainte ca sa continui.

10. Esti distras. – Raspunzand la e-mailuri. Raspunzand la telefon. Stabilind intalniri. Aceste lucruri pot astepta. Focalizeaza-te asupra a ceea ce este important in acest moment.

11. Esti prea focalizat pe ziua de astazi. – Daca nu ai o perspectiva pe termen lung asupra a ceea ce vrei, te autosabotezi prin a face ceea ce este usor sau convenabil.

12. Nu stabilesti prioritati. – Invata sa spui nu. Ce poti elimina in mod gratios de pe lista lucrurilor de facut?

13. Nu ai un plan. – Stii ce este nevoie sa se intample in pasul urmator? Esti pregatit sa faci acest pas?

14. Esti criticul tau cel mai aspru. – Devino propria ta majoreta. Incurajeaza-te sa faci lucrurile cel mai bine si crede ca vei razbi.

15. Nu stabilesti termene. – Responsabilizeaza-te. Fa din asta un joc. Termina treaba inainte de termen.

16. Te plangi. – In loc de asta, cauta o solutie. Cum poti sa treci de problema?

17. Lasi regresele sa te opreasca. – Gaseste lumina din spatele norilor. Cauta lectia pe care o poti extrage din experienta.

18. Nu iti faci timp. – Incerci sa gasesti mari perioade de timp pentru a lucra catre telurile tale? Gaseste-ti timp in fiecare zi pentru a te concentra asupra ceea ce este important pentru tine.

19. Nu faci sa conteze fiecare minut. – Nimic nu te va ajuta mai mult decat sa termini lucrurile de care te apuci. Fa asta sa conteze. Fa-o acum.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!