Image

15 reguli de aur ale bunelor maniere în epoca modernă!

Publicat de Patricia Esca pe 25 January 2021 in SfaturiViata

Iată care sunt cele 15 reguli de aur ale eticii adaptate la zilele noastre:

1. Nu vizitați niciodată pe cineva fără să sunați înainte. Dacă sunteți vizitat fără a fi anunțat, nu aveți cum să vă pregătiți pentru această vizită.

2. Oricine statut ați avea: director, academician, femeie în vârstă sau școlar, când intrați în cameră, prima dată trebuie să salutați lumea.

3. Strângerea de mână: Nu este normal să dai mâna cu femeile, deoarece este un gest bărbătesc, dar dacă ea întinde mâna mai întâi către un bărbat, nu trebuie să o refuzați.

4. Umbrela nu trebuie lăsată la uscat nici în birou, nici în vizită la cineva. Acesta trebuie strânsă și așezată într-un suport special sau suspendat.

5. Geanta poate fi așezată pe genunchi sau pe scaun. O mică geantă de umăr poate fi așezată pe o masă, iar o geantă voluminoasă poate fi agățată pe spătarul unui scaun sau așezată pe podea dacă nu există un scaun special (care se găsesc adesea în restaurante). Servieta se așază pe podea.

Citeste si  Cele mai frumoase sfaturi oferite de o batana pentru cei care vor sa invete ce conteaza cu adevarat in viata

6. Regula de aur atunci când se utilizează parfumul este moderația. Dacă până seara îți poți mirosi propriul parfum, înseamnă că ceilalți s-au sufocat deja.

7. Dacă mergi pe stradă cu cineva și însoțitorul tău a salutat un străin, ar trebui să fii întâmpinat și tu.

8. Un bărbat nu cară niciodată geanta unei femei. Și îi ia haina unei femei doar pentru a o duce spre cuier.

9. Hainele de stat prin casă trebuie să fie formate din pantaloni și o bluză sau un tricou, trebuie să fie confortabile, dar să aibă și un aspect decent. Halatul de baie îl luați doar când mergeți de la dormitor la baie și pijamalele trebuie purtate doar atunci când dormiți.

10. Din momentul în care copilul se instalează într-o cameră separată, învățați să bateți când intrați în ea. Apoi, el va face același lucru înainte de a intra în dormitorul vostru.

11. Bărbatul este întotdeauna primul care intră în lift, dar primul care iese este cel care este mai aproape de ușă.

Citeste si  Ghid pentru o viață fericită: ce semne de sus vă ajută să vedeți lumina de la capătul tunelului

12. A spune în public că urmezi o dietă este de prost gust. Mai mult decât atât, este nepotrivit ca sub acest pretext să refuzați mâncarea oferită de gazdă. Asigurați-vă că îi lăudați talentele culinare și spuneți-i că nu puteți mânca.

13. Nu trebuie să dai explicații tuturor. De exemplu, este de ajuns să te scuzi dacă întârzii, dar nu trebuie să spui și motivul pentru care s-a întâmplat asta.

14. Dacă cineva îți complimentează rochia și te întreabă care este prețul acesteia, cel mai bine este să zâmbești și să spui că ai primit-o cadou. În acest fel nu vei da dovadă că te lauzi în cazul în care ai dat o sumă mare de bani.

15. Lucruri de păstrat secrete: vârsta, bogăția, rugăciunea, medicina, dragostea, darul, onoarea.


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon