14 semne pe care corpul ni le trimite pentru a ne avertiza când ceva nu este în regulă. Din păcate mulți le ignoră

14 semne pe care corpul ni le trimite pentru a ne avertiza când ceva nu este în regulă. Din păcate mulți le ignoră

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 November 2020 in SanatateSfaturiViata

O durere de cap poate însemna că mușchii sunt tensionați, că sunteți deshidratați sau că ați dormit suficient, iar medicamentele nu rezolvă problema care a provocat durerea de cap.

Iată 21 de semnale pe care corpul tău ți le trimite:

1. Miros anormal al transpirației. Dacă transpirația miroase a acetonă, este posibil să aveți probleme cu nivelul zahărului din sânge, iar mirosul de amoniac poate indica probleme cu rinichii sau ficatul.

2. Miros puternic al urinei sau scaunului. Scaunele mirositoare pot indica intoleranță la lactoză, în timp ce mirosul chimic (de amoniac) al urinei poate indica o infecție a tractului urinar, de obicei de la bacteriile E. coli.

3. Piele uscată. Pielea uscată cronic poate fi un simptom al diabetului, deficiențelor nutriționale și hipotiroidismului

4. Ochii umflați. Acesta este un semn al stresului sau lipsei de somn, precum și de modificări hormonale și aport excesiv de sare.

5. Picioare umflate. Picioarele se umflă adesea la femeile însărcinate și la persoanele care petrec multe ore în picioare. Dar dacă aceste motive sunt excluse, atunci aceasta poate indica retenția de lichide în organism din cauza funcției slabe a inimii sau a rinichilor.

6. Limba palidă. Acesta ar putea fi un semn al deficitului de fier.

7. Degetele inelare mai lungi la femei. Femeile cu un deget inelar mai lung decât degetul arătător au un risc crescut de a dezvolta osteoartrita la genunchi.

9. Creșterea anormală a părului. Creșterea părului în zone care sunt neobișnuite pentru femei este un semn de probleme, cum ar fi sindromul ovarului polichistic, datorită producției crescute de hormoni masculini.

9. Buze crăpate. Acesta este un semn de deshidratare sau o reacție alergică la produse cosmetice, medicamente, produse de igienă dentară, metale și alimente.

10. Pete catifelate de culoare închisă pe piele. Acest lucru ar putea indica o reacție medicamentoasă sau pre diabet.

11. Căderea sprâncenelor și a părului. Acesta este un semn al bolii tiroidiene.

12. Picioare mirositoare. Puteți avea diferite tipuri de ciuperci chiar dacă aveți o igienă bună și vă păstrați pantofii și șosetele curate în orice moment.

13. Dimensiunea sânilor. Femeile care au sâni de dimensiunea D sau mai mari la 20 de ani au un risc crescut de a dezvolta diabet de tip 2, despre care se crede că este legat de grăsimea mamară sensibilă la hormoni.

14. Probleme cu unghiile. Liniile de pe unghii indică stresul, petele albe sau dungile pot fi un semn al bolii renale, iar chisturile mici din jurul cuticulei pot semnala artrita.

Nu ignora niciodată semnalele pe care corpul tău ți le trimite, deoarece acestea reflectă direct starea ta de sănătate. Dacă aveți aceste simptome, nu ezitați să vă adresați medicului dumneavoastră.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!