14 produse de detoxifiere a organismului pe care le aveți deja în bucătărie

14 produse de detoxifiere a organismului pe care le aveți deja în bucătărie

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Corpul nostru are nevoie din când în când de o reînnoire și curățare. Există produse care pot ajuta la acest lucru mai bine decât orice proceduri și medicamente.

Al ales cele mai utile produse pentru fiecare organ, care ar trebui incluse în alimentația dvs. pentru a rămâne mereu sănătos.

Glanda tiroida

Țelina stimulează glanda tiroidă. De asemenea, curăță sângele și previne depunerea acidului uric în articulații. O tulpină verde, ajută chiar și în cazul inflamației glandei tiroide.

Sistemul digestiv

Ceapa îmbunătățește pofta de mâncare și promovează absorbția nutrienților, ceea ce asigură un proces digestiv mai confortabil. Disulfurile și trisulfurile, care sunt conținute în ceapă, au proprietăți antitumorale și antimicrobiene.

Fibrele din semințele de in ajută la legarea și eliminarea toxinelor . În plus, semințele sunt bogate în grăsimi utile omega-3, omega-6, omega-9, care sunt o componentă necesară pentru funcționarea normală a corpului.

Pancreas

Alunele conțin mult seleniu, care ajută la eliminarea mercurului din organism. Dar trebuie să ne amintim că nu puteți mânca alune în cantități mari .

Ficat

Betaina, care face parte din sfeclă , ajută ficatul să elimine toxine. Sfecla este, de asemenea, un produs care întinerește corpul – îmbunătățește starea pielii, a unghiilor și a părului.

Ghimbirul accelerează metabolismul, ajută ficatul, astfel încât uleiurile sale sunt adesea folosite pentru tincturi, aromoterapie și suplimente alimentare.

Grapefruitul activează ficatul, oferind în același timp organismului o mulțime de substanțe nutritive. În plus, fructul este bogat în vitamina C, care susține sistemul imunitar.

Vezica biliara

Utilizarea uleiului de măsline cu suc de fructe ajută la îndepărtarea pietrelor din vezica biliară. De asemenea, ajută la scăderea colesterolului din sânge și vezica biliară.

Intestin

Fibrele din varza albă elimină toxinele și metalele grele din organism. Și acizii, care fac și ea parte, îmbunătățesc microflora intestinală și accelerează procesele digestive.

Rinichi

Sarea de mare favorizează eliminarea excesului de acizi prin urinare. De asemenea, menține echilibrul alcalin al corpului.

Afinele pot fi numite cel mai puternic agent antibiotic și antiviral natural care curăță vezica și tractul urinar.

Ca diuretic, pătrunjelul previne formarea pietrelor la rinichi si vezica urinara. În plus, curăță vezica și ureterele, forțând corpul să producă și să treacă mai mult lichid.

Colon

Enzima digestivă bromelaină, care se găsește în ananas , este capabilă să curețe colonul și să îmbunătățească digestia. Însă ananasul conține și o cantitate mare de fibre: Dintr-o singură felie, corpul primește până la 10% din norma zilnică a acestui nutrient.

Întregul corp

Merele sunt minunate pentru a ajuta organismul să scape de toxine. Pectina conținută în ele favorizează îndepărtarea aditivilor alimentari dăunători și a metalelor.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!