13 motive pentru a mânca avocado în fiecare zi. După ce-l citești, este imposibil să te oprești din mâncat..

13 motive pentru a mânca avocado în fiecare zi. După ce-l citești, este imposibil să te oprești din mâncat..

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 December 2022 in Remedii NaturisteReteteSanatate

Acum câțiva ani, avocado nu era atât de popular în țara noastră, se găsea rar, era scump și nimeni nu auziseră despre beneficiile sale, dar în ziua de azi tot mai multă lume a început să consume acest fruct minunat.

Avocado a apărut pe piața noastră în urmă cu 10 ani, dar a devenit mai cunoscut abia acum 4-5 ani, așadar puțini știu ce fel de fruct este și cum se mănâncă.

Acest fruct exotic promovează pierderea în greutate și descompune excesul de colesterol din sânge. Îmbunătățește memoria și reduce riscul de boli cardiovasculare. Dar acestea sunt doar o parte din avantajele consumului de avocado.

Avocado seamănă cu o legumă prin gust și compoziție. Multă vreme, oamenii l-au considerat o nucă, dar este totuși un fruct. După ce veți afla despre proprietățile benefice ale avocado-ului, cu siguranță îl veți consuma mai des.

Care sunt beneficiile consumului de avocado:

1. Avocado conține o cantitate mare de nutrienți și datorită acestui lucru dă o senzație de sațietate. În același timp, în ciuda conținutului său ridicat de calorii, este folosit mult în diete. Acizii polinesaturați, care fac parte din avocado, contribuie la procesul de normalizare a greutății.

2. Considerat o adevărată explozie de vitamine, avocado conține vitamine precum A, E, F, D și grupa B, dar și minerale precum magneziu, potasiu, fier, fosfor, mangan, calciu, sodiu, iod.

3. Potasiul din avocado normalizează activitatea sistemului cardiovascular și previne dezvoltarea hipertensiunii.

4. Ameliorează inflamația, atenuează durerea persoanelor care suferă de artrită și artroză. Datorită proprietăților sale antiseptice și hidratante, este utilizat în mod activ în cosmetologie.

5. Avocado conține substanțe biologic active care ajută la întinerirea organismului și la încetinirea procesului de îmbătrânire a corpului.

6. Scade nivelul de colesterol nociv din sânge și crește cantitatea de colesterol bun.

7. Se recomandă ca mamele însărcinate și care alăptează să consume avocado. El conține acid folic și vitamina B6, care sunt necesare pentru dezvoltarea normală a fătului la gravide.

8. Uleiul de avocado este cel mai curat din punct de vedere ecologic dintre toate uleiurile vegetale cunoscute, depășind majoritatea produselor sănătoase în ceea ce privește valoarea nutritivă, gust, vitamine și compoziție de oligoelemente.

9. Menține echilibrul nivelului de zahăr din sânge și reduce riscul de apariție a diabetului.

10. Avocado este bun pentru întreg sistemul digestiv și ajută în caz de constipație.

11. Menține oasele și dinții în stare bună, datorită conținutului de calciu și fosfor. Fosforul este, de asemenea, necesar pentru creșterea activității mentale.

12. Zeaxantina și luteina sunt doi antioxidanti puternici care se găsesc în avocado, recunoscuți oficial ca substanțe capabile să prevină orbirea și să ajute la reglarea vederii.

13. Acest fruct minune poate ameliora depresia și poate îmbunătăți starea de spirit!

Acum că ați aflat cât de benefic este acest fruct minunat, simțiți-vă liber să-l adăugați în alimentația dvs. Avocado dă un gust aparte salatelor și împrospătează sandvișurile. Pulpa de avocado este delicioasă atunci când este întinsă pe pâine, și consumată cu ouă fierte și roșii. De asemenea, avem un articol despre idei de salate cu avocado.

Tu consumi avocado? Dacă da, spune-ne în comentarii cum îți place cel mai mult să îl mănânci. Distribuie articolul ca să afle și prietenii tăi despre beneficiile consumului de avocado.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!