13 lucruri care ne împiedică să trăim o viață fericită și împlinită

13 lucruri care ne împiedică să trăim o viață fericită și împlinită

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 February 2024 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăLifeStylePsihologieSfaturi

Universul nostru este așa construit încât pentru a aduce ceva nou în viața noastră, trebuie să renunțăm la ceva vechi, să eliberăm spațiul pentru evenimente noi și realizări. În timp ce păstrăm lucrurile și gândurile vechi și inutile în memorie sau în dulapuri, dorind schimbări în viață, nimic nu se va întâmpla. Trebuie să începem cu noi înșine, și doar atunci vor avea loc schimbări magice.

Renunțați la obiceiul de a vă dovedi în permanență dreptatea în fața tuturor. Oricum nu veți reuși să dovediți totul. Nu vă risipiți energia în van, îndreptați-o către ceva cu adevărat util și benefic.

Renunțați la obiceiul de a controla totul și pe toată lumea. Este irealizabil și vă face rău. Nu veți schimba oamenii din jurul vostru, mai bine schimbați-vă atitudinea față de ei.

Sentimentul vinovăției. Nu ar trebui să existe în sufletul vostru, în viața voastră. Blochează tot ce este nou și bun. Iertați-vă de tot ceea ce nu puteți realiza. Trecutul nu se va întoarce. Trebuie să trăiți și să mergeți mai departe, să încetați să vă mai acuzați pe voi înșivă și pe alții pentru greșelile neplăcute.

Gândiți-vă doar la lucrurile bune. Nu lăsați gândurile negative să intre în mintea voastră. Gândurile devin lucruri, ele se materializează. Amintiți-vă acest lucru întotdeauna. Aceasta este una dintre legile Universului care chiar funcționează.

Scăpați pentru totdeauna de obiceiul de a vă plânge de voi înșivă. Este cel mai simplu. Este mult mai dificil să vă forțați să faceți și să mergeți mai departe. Plânsul nu a făcut pe nimeni fericit.

Renunțați la critică! Fiecare dintre noi are propria sa perspectivă, propriul său punct de vedere asupra unei situații, iar dacă nu corespunde în mod specific punctului vostru de vedere, nu înseamnă că trebuie să criticați. Respectați opiniile altora.

Nu încercați să fiți pe plac tuturor. Nu veți reuși, indiferent cât de mult vă doriți sau vă străduiți. Mai bine fiți voi înșivă, iubiți-vă așa cum sunteți.

Nu vă fie teamă de nou. Ieșiți din zona voastră de confort, descoperiți ceva ce nu știați înainte, pentru că viața este atât de interesantă și minunată.

Nu trageți concluzii bazate pe prima impresie. Uneori, aceasta este greșită și falsă. Observați, analizați, și abia apoi trageți concluzii. Dacă nu înțelegeți sau nu știți ceva – acest lucru nu înseamnă că este rău. Lăsați-vă mintea să descopere ceva nou.

Lăsați trecutul să plece. A fost, nu se va mai repeta. Lăsați-l să rămână în memoria voastră ca o carte veche într-o bibliotecă. Trăiți prezentul, bucurați-vă de el, apreciați-l.

Scăpați de frică. Frica distruge, vă încetinește, vă împiedică să experimentați lucruri noi. De cele mai multe ori, frica se află în mintea noastră, realitatea este alta. Scăpați de frică și veți vedea cum se schimbă viața voastră în urma aceasta.

Opriți-vă din justificări. Este caracteristic celor slabi. Înțelegeți cu fermitate că dacă ați făcut asta, înseamnă că ați considerat-o necesară. Și nu sunteți obligați să vă dați socoteală sau să vă justificați în fața cuiva.

Trăiți așa cum doriți voi. Nu trăiți așa cum vi se impune prin modă sau de către persoanele celebre. Aveți propria voastră perspectivă, gust, stil și mod de viață. Ascultați-vă inima, ascultați-vă sufletul. Doar atunci va exista armonie cu voi înșivă și cu lumea din jur.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!