Oricat ar fi viata de grea, sa nu uiti niciodata sa zambesti!

Oricat ar fi viata de grea, sa nu uiti niciodata sa zambesti!

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 June 2020 in Dezvoltare Personala

“Zâmbetul este în mod clar unul din cele mai bune remedii pentru infrumuţesare. Dacă ai un bun simţ al umorului şi o abordare bună a vieţii, totul este frumos.”– Rashida Jones

Pentru a ne imortaliza cele mai placute momente facem poze in care, bineinteles, zambim. Asadar, daca cinci secunde de zambet pot face o fotografie excelenta, imaginati-va ce efecte pozitive poate avea zambetul constant!

La fel, atunci cand interactionam pentru prima data cu o persoana, pentru a face impresie buna ii aruncam un zambet. In momentele de stres, ne relaxam zambind. In momentele de panica, ne linistim zambind. In momentele de fericire ne exteriorizam zambind! Iata patru motive pentru care trebuie sa ne pastram intotdeauna zambetul pe buze:

Zambetul te ajuta sa pari mai tanara.

Fiecare dintre noi isi doreste sa fie complimentat pentru felul in care arata, fie ca este vorba de modul in care ne imbracam sau de stralucirea pielii sau a parului. Nimeni nu isi doreste sa para mai batran decat este in realitate sau complet neatragator. Din fericire, zambetul poate rezolva cu usurinta aceasta problema, ajutandu-ne sa aratam mai tineri, sa fim mai atractivi pentru sexul opus, dar si sa inspiram o atitudine prietenoasa. Asa cum bine stim, zambetul este contagios si tocmai de aceea o persoana zambitoare va fi intotdeauna compania perfecta la o iesire in oras, la o petrecere si, cel mai important, la locul de munca, unde relatiile interpersonale sunt vitale pentru finalizarea unui proiect.

Zambetul te face fericita!

Din punct de vedere medical, atunci cand zambim, organismul nostru secreta serotonina (un analgezic natural) pe care o transporta apoi prin sange pana la creier. La fel, zambetul produce si eliberarea de endorfine in intregul corp uman. Chimicalele precum serotonina si endorfina sunt “responsabile” cu ridicarea moralului si producerea efectului de fericire. Asadar, cu cat zambim mai mult, vom elibera in organism chimicalele fericirii si vom deveni mai pozitivi in emotii, mai entuziasti si mai plini de viata!

Zambetul iti relaxeaza mintea.

cu zambetul pe buzeZambetul nu are efecte pozitive doar asupra infatisarii noastre sau a vietii sociale. Zambetul are o influenta pozitiva si asupra starii noastre de spirit, ajutandu-ne sa ne inundam cu ganduri pozitive, dar si sa ne relaxam. La fel, zambetul actioneaza ca un medicament asupra organismului nostru, imbunatatind imunitatea si inducand o stare de bine. Astfel, in urma declansarii surasului de pe figura noastra, corpul reactioneaza in mod pozitiv si grabeste recuperarea noastra in caz ca suferim de o afectiune a sanatatii.

Zambetul te elibereaza de stres.

In viata de zi cu zi trecem prin numeroase situatii stresante ce ne afecteaza starea interioara in mod negativ. Desi de multe ori nu realizam acest lucru, sanatatea noastra psihica este strans legata de sanatatea noastra fizica. Care este cel mai usor mod prin care ne putem salva de stres folosindu-ne doar de calitatile cu care ne-a inzestrat natura? Zambetul, bineinteles! Atunci cand, in ciuda lucrurilor care ni se intampla, avem puterea sa zambim, vom reusi sa ne descretim fruntea, sa ne relaxam si sa privim problemele noastre dintr-o alta perspectiva.

“Florile sunt zâmbetul lui Dumnezeu pe pământ.” – Viorel MuhaDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!