12 reguli Zen care îți vor schimba viața

12 reguli Zen care îți vor schimba viața

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 November 2020 in Dezvoltare PersonalaSpiritualitate

Iată 12 principii Zen care vă pot îmbunătăți viața:

Graba strică treaba

Totul în viață necesită timp. Mai bine facem un lucru încet și cât de bine putem decât să ne grăbim, în acest fel vom deveni mult mai liniștiți.

Toate se întâmplă la timpul lor

Tot ceea ce este destinat să se întâmple se va întâmpla atunci când suntem pregătiți pentru asta. Nu este nevoie să grăbiți procesul, întotdeauna există un motiv pentru care trebuie să așteptăm.

Trebuie să trăim în prezent.

Nimeni nu poate ști dacă va mai prinde ziua de mâine. De aceea trebuie să trăim în prezent și să ne bucurăm de fiecare moment ca și când ar fi fost ultimul. Fă acum ceea ce te face fericit ca să nu regreți mai târziu.

Fi bun cu cei din jurul tău

Este important să ne purtăm frumos cu apropiații noștri. Nu lăsa mândria să te oprească din a fi bun. O să vezi ce schimbare va aduce asta în viața ta, vei fi mult mai fericit când îi vezi și pe ceilalți fericiți.

Nu aștepta ceva în schimbul faptelor bune

Ar trebui să facem fapte bune fără să așteptăm ceva în schimb. Când vrei să ajuți pe cineva trebuie să o faci din suflet, pentru că vrei într-adevăr să faci un bine, nu doar ca să te vadă alții făcând-o.

Pentru a găsi pacea, nu mai analiza atât de mult

Deși suntem obișnuiți să analizăm tot ce se întâmplă în jurul nostru, renunțarea la acest obicei poate aduce pacea interioară. Mintea umană este destul de complexă și fără să realizăm putem vedea lucrurile cu negativism.

Trebuie să dormim suficient.

Pentru a fi liniștit este important să ai grijă de corpul tău. Dacă te supra-soliciți o să te simți mult mai stresat. Trebuie să ai grijă de tine și să dormi suficient.

Înainte de a acționa trebuie să te gândești la consecințe

Pentru a evita surprizele neplăcute, atunci când ne gândim să facem ceva este bine ca mereu să luăm în considerare eventualele consecințe.

Nu lăsa trecutul să îți definească viitorul.

Trecutul nostru nu ne reprezintă, dar ne arată cu adevărat cât de puternici am devenit. Noi toți evoluăm ca persoane și devenim mai buni, de aceea nu trebuie să regreți nimic.

Trebuie să tratăm lumea cu egalitate

Toți cei din jur merită să fie tratați cu egalitate. Nu contează ce servicii au, cât de bogați sau săraci sunt, ce religie sau etnie sunt, toți sunt oameni și trebuie tratați cu același respect.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!