11 simptome care indică probleme cardiace grave!

11 simptome care indică probleme cardiace grave!

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 March 2021 in SanatateSfaturi

Atacul de cord poate duce la moarte. Și totul pentru că inima este în muncă continuă, alimentând organele cu sânge. De îndată ce apare un eșec al fluxului sanguin către mușchiul inimii (miocardul), apare boala coronariană (CHD).

Manifestările sale pot fi diferite, variind de la angina pectorală și terminând cu un atac de cord. Dar rezultatele sunt triste: boala coronariană este una dintre cauzele morții, iar nivelul ridicat al diagnosticării sale în rândul oamenilor ne obligă să recunoaștem această boală ca fiind o problemă a secolului nostru.

Cu toate acestea, poate fi prevenită în 30 de zile, acordând atenție semnalelor pe care le trimite inima. Chiar dacă unele dintre ele apar rar, acesta este deja un motiv pentru a vă gândi la starea „bateriei” dvs. interne. Mai mult de cinci crize pe zi indică necesitatea urgentă de a consulta un medic.

Oboseala indică lipsa aportului de sânge, iar slăbiciunea indică riscul de infarct

Simptomul numărul 1 – Oboseală.

Tocmai ai coborât din pat și te simți deja copleșit. Ne apucăm de treabă și ne gândim doar la modul de relaxare. Și te întorci de la muncă complet epuizat. Și în fiecare zi simți din ce în ce mai mult cum se acumulează oboseala.

Un simptom alarmant care indică insuficiență cardiacă. Oboseala apare din cauza lipsei de aport de sânge la creier, plămâni și inimă.

Simptomul numărul 2 – Slăbiciune.

Mulți oameni care au avut un infarct au mărturisit că au experimentat recent o slăbiciune atât de mare încât nu au putut ține o bucată de hârtie în mâini. Sentimentul de neputință care este caracteristic gripei este un apel de trezire.

Simptomul indică riscul de infarct miocardic în viitorul apropiat.

Simptomul numărul 3 – Modificări ale dispoziției. Sentimentul de anxietate fără motiv a fost experimentat de mulți oameni înainte de a fi spitalizați. Medicii sfătuiesc să fie atenți la această afecțiune, deoarece este una dintre simptomele comune.

Anxietatea severă sau chiar teama de moarte pot indica un atac de cord iminent.

Simptomul numărul 4 – Dispnee.

Dacă urcarea la etajul al treilea provoacă dificultăți de respirație severe, ca și cum ar fi după un maraton de o oră iar o activitate fizică mică este însoțită de o lipsă de aer, atunci este timpul să consultați un cardiolog. Respirația dificilă însoțește adesea un atac de cord și poate provoca dureri în piept.

Întreruperea fluxului sanguin reduce fluxul său către plămâni, ceea ce provoacă o respirație scurtă.

Simptomul numărul 5 – Amețeală.

Creierul are nevoie de un flux sanguin abundent pentru a funcționa corect. De îndată ce o cantitate insuficientă de sânge intră în creier, aceasta afectează starea întregului organism. Crizele cardiace sunt însoțite de amețeli sau pierderea cunoștinței. Prin urmare, aritmiile cardiace sunt foarte periculoase.

Simptomul numărul 6 – Transpirație rece.

Te lovește brusc când stai pe scaun și începi brusc să te acoperi cu picături, de parcă tocmai ai fi petrecut două ore în sala de sport. Un simptom alarmant care indică un atac de cord iminent.

Simptomul numărul 7 – Puls rapid.

Creșterile rare ale ritmului cardiac, de regulă, nu sunt o problemă majoră. Dar un puls neregulat sau frecvent, mai ales dacă este însoțit de dificultăți de respirație, amețeli, slăbiciune, indică aritmie. Aritmiile pot provoca atacuri de cord sau chiar moarte subită.

Simptomul numărul 8 – Durerea toracică care apare brusc și dispare în același mod.

Nu este surprinzător faptul că mulți oameni ignoră astfel de manifestări și nu realizează pericolul deplin al situației. Sunt alarmați doar atunci când zona afectată se extinde la brațe, spate, umeri. Cel mai frecvent simptom al unui atac de cord iminent.

Simptomul numărul 9 – Umflături.

Umflarea picioarelor, precum și creșterea în greutate, nu sunt întotdeauna rezultatul unui stil de viață sedentar (deși cu siguranță este și el). Cu toate acestea, inima poate trimite semne într-un mod similar. Aceasta include:

  • pierderea poftei de mâncare.
  • lichidul excesiv din organism indică insuficiență cardiacă.
  • tuse și indigestie ca semne pentru o inimă slabă

Simptomul numărul 10 – Stomac deranjat.

Durerea și balonarea, care pot afecta negativ digestia și pot provoca aversiune alimentară, nu sunt întotdeauna indicative ale problemelor gastro-intestinale. Un simptom alarmant, care, în ceea ce privește amenințarea sa, este comparabil cu durerea de inimă și indică un tratament urgent.

Simptomul numărul 11 – Tuse.

O tuse persistentă provine din lichidul acumulat în plămâni. Uneori este însoțit de spută sângeroasă, care indică gravitatea problemei. Un alt simptom alarmant poate fi respirația șuierătoare.

O tuse persistentă indică insuficiență cardiacă.

PS. Cardiologii asigură că oricine trimite acest text către 10 persoane poate fi sigur: a salvat cel puțin o viață.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!