11 reguli uimitoare de viață ale unui medic din Japonia care a trăit până la 105 ani

11 reguli uimitoare de viață ale unui medic din Japonia care a trăit până la 105 ani

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 December 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitateSfaturiViata

Medicul japonez Shigeaki Hinohara a scris peste o sută de cărți, dintre care una se numește „Trăiește mult, trăiește bine”. A devenit fondatorul unui concept care îi ajută pe oameni să găsească fericirea și longevitatea.

Hinohara s-a stins din viață în 2017, la vârsta de 105 ani. Până la ultimele sale zile, a dus un stil de viață activ și a lucrat în clinică. Doctorul ne-a lăsat câteva lecții fascinante despre cum să trăim o viață lungă și fericită.

1. Caută o persoană care să-ți fie model

Pentru Hinohara, tatăl său a fost un astfel de model. El credea că toată lumea are nevoie de cineva de la care să poată lua un exemplu. De fiecare dată când avea o problemă, doctorul se gândea mereu la ce ar face tatăl său într-o astfel de situație.

2. Împărtășește-ți cunoștințele cu alte persoane

An după an, dr. Hinohara a călătorit în toată Japonia, ținând cursuri pentru studenți. Le-a povestit despre viața lui și le-a dat sfaturi importante despre medicină. În ciuda vârstei sale avansate, chiar și în ultimii ani ai vieții sale a ținut toate cursurile în picioare.

3. Este nevoie de mai mult decât medicamente pentru a te vindeca

Nicio persoană nu se aseamănă din punct de vedere al organismului. Fiecare dintre noi este special, iar dr. Hinohara credea că pe lângă medicamente, o minte pozitivă te va ajuta să te vindeci mai repede.

4. Poți uita de durere

Dacă vrei să-ți vindeci durerea, trebuie doar să faci lucruri care îți fac plăcere. Dacă reușești să-ți distragi atenția făcând alte lucruri, atunci vei uita de durere. Cu cât ne gândim mai mult la durere, cu atât o vom simți mai tare.

5. Mănâncă sănătos

Dr. Hinohara nu mânca mult deoarece considera că este mai bine pentru stomac să îi dai cantități mici. De asemenea, era mereu atent la alimentație, nu uita să includă fructe, legume, orez sau lactate în alimentația zilnică, iar de câteva ori pe săptămână consuma și carne slabă în grăsimi.

6. Poți continua să lucrezi și după pensie

Dacă ești cu adevărat pasionat de munca ta, dacă ceea ce lucrezi te face cu adevărat fericit, atunci nu trebuie neapărat să te retragi. Poți continua să lucrezi până consideri că ai obosit sau că nu-ți mai permite sănătatea.

7. Nu te gândi doar la bani

Desigur, cu toții avem nevoie de bani, dar nu lăsa banii să devină singurul tău scop în viață. Oricum după ce plecăm de pe pământ o să lăsăm totul în urmă.

8. Caută ceva care să te motiveze

Uneori, cu toții avem probleme cu motivația, de aceea, încearcă să găsești persoana sau lucrul care te va motiva să mergi mai departe și să lucrezi din greu.

9. Întreabă mai mulți medici atunci când ai o nelămurire

Încearcă să cauți mai multe răspunsuri la întrebările tale de sănătate. Medicii, în ciuda tuturor cunoștințelor, greșesc uneori. Întreabă mai mulți medici pentru că s-ar putea să aibă opinii diferite, după aceea vei putea trage concluziile corecte despre sănătatea ta.

10. Încearcă să-ți petreci timpul liber cât poți de plăcut

În ciuda programului său aglomerat, Dr. Hinohara a folosit fiecare moment liber pentru a se simți fericit. Încercați să vă bucurați de fiecare moment al timpului vostru liber pentru a vă reîncărca bateriile.

11. Fericirea te umple de energie

Gândește-te la copilărie și încearcă să te întorci într-un moment în care ai fost cu adevărat bucuros. Cu cât ești mai fericit și mai vesel, cu atât te simți mai energic. Fericirea și o atitudine pozitivă te vor menține sănătos și energizat mereu.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!