11 dintre cele mai înțelepte sfaturi pe care le-ați auzit vreodată

11 dintre cele mai înțelepte sfaturi pe care le-ați auzit vreodată

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 November 2023 in CitateDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Uneori viața pare nedreaptă. Există situații care sunt în afara controlului nostru și pot avea un impact negativ asupra noastră. Oamenii se pot comporta aspru, nedrept și meschin, cei apropiați ne pot trăda.

Suntem predispuși să ne opunem adevăratei naturi a lumii, ceea ce ne provoacă o suferință imensă atunci când situațiile neprielnice apar.

În prezent, citesc cartea lui Marcus Aurelius “Gânduri către sine însuși”, în care el vorbește despre cum să facem față circumstanțelor nefavorabile. Voi include în acest articol câteva fragmente din cartea sa și le voi explica în detaliu.

1.Aveți puterea asupra minții voastre – nu asupra evenimentelor exterioare. Recunoașteți asta și veți obține puterea.”

Deși uneori pare incredibil de dificil, înțelegeți că aveți puterea de a depăși tot ce vi se întâmplă. Trebuie doar să ne schimbăm atitudinea față de probleme. Oamenii pot dobândi o putere incredibilă, trecând prin evenimente care au avut un impact semnificativ asupra vieții lor.

2. “Fericirea în viața voastră depinde de calitatea gândurilor voastre.

Uneori ne uităm la oameni cărora le merge mai prost decât nouă și ne întrebăm cum au reușit să găsească fericirea și satisfacția. Fericirea este legată de modul în care gândim. Sensul și recunoștința pot fi dobândite în diferite moduri.

3. “M-am întrebat adesea cum se face că fiecare om se iubește mai mult pe sine decât pe toți ceilalți, dar totuși acordă mai multă importanță opiniei altora despre el decât opiniei personale.”

Atunci când punem totul la inimă, de fapt, acceptăm ceea ce se spune despre noi. Comentariile negative ale altor oameni ne pot afecta, chiar dacă nu se potrivesc realității și nu coincid cu propria noastră opinie despre noi înșine. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că părerea altor oameni despre noi reflectă caracterul lor, nu al nostru.

4. “Atunci când cineva vă acuză sau vă critică, priviți în sufletul lor, să vedeți ce fel de oameni sunt. În cele din urmă veți realiza că nu aveți de ce să vă faceți griji pentru ceea ce cred ei despre voi.”

Trebuie să înțelegeți că modul în care oamenii vă percep ține mai mult de ei înșiși decât de voi. De ce ar trebui să vă pese de ceea ce spune un om rău despre voi? Este în natura lor să acționeze imatur, așa că acest comportament nu ar trebui să vă surprindă sau să vă îngrijoreze.

5. “Cât de mult timp economisește cineva care nu se preocupă de ceea ce spun, fac sau gândesc alți oameni, ci se concentrează doar pe propriile acțiuni.”

Cel mai bun mod de a interacționa cu oamenii aroganți este să-i ignorați complet. Concentrați-vă pe propria dvs. viață, astfel încât să nu aveți timp să vă faceți griji cu privire la ceea ce fac și spun ceilalți.

6. “Nu lăsați viitorul să vă îngrijoreze. Dacă este necesar, veți întâmpina viitorul cu aceeași înțelepciune pe care o aveți și azi.”

Dezvoltați și consolidați abilitatea dvs. de a raționa astfel încât să nu fiți orbit de circumstanțele nefericite în viitor. Indiferent ce se întâmplă, hotărâți-vă să faceți față situației într-un mod emoțional înțelept.

7. “Renunță la sentimentul de victimizare și trauma va dispărea de la sine.”

Oamenii vă pot răni doar dacă le permiteți acest lucru.

8. “Cel mai bun răspuns pentru inamic este să nu devii ca el.”

Alegeți să fiți mai presus. Dacă oamenii încearcă să vă determine să coborâți la nivelul lor, nu le oferiți satisfacția asta. Lăsați succesul să fie cea mai mare răzbunare a voastră. Refuzul de a reacționa la insulte și atacurile altor oameni îi va descuraja.

9. “Acceptați tot ce vi se întâmplă, deoarece totul se întâmplă cu un motiv.”

Poate că nu vă place acest lucru, dar totul se întâmplă conform legilor naturii. Atunci când încetați să vă opuneți și învățați să acceptați, veți simți libertatea.

10. “Nu risipiți timpul care vă rămâne în viață gândindu-vă la vecinii voștri, cu excepția cazului în care este vorba despre un beneficiu comun. A te întreba ce face o persoană – înseamnă a pierde oportunitatea de a îndeplini o altă sarcină.

Îngrijorarea cu privire la ceea ce gândesc și spun ceilalți despre voi nu numai că vă provoacă suferință, ci vă împiedică să vă concentrați pe ceea ce contează cu adevărat. Cu cât acordați mai multă atenție lor, cu atât aveți mai puțin timp să influențați pozitiv propriile vieți.

11. “Cine acționează cu răutate față de voi, își face rău singur.”

Aveți în vedere acest lucru atunci când oamenii vă trădează sau vă rănesc. De fapt, ei își fac rău singuri. Atunci când luați în considerare răzbunarea, renunțați și amintiți-vă că totul se întoarce înapoi către ei.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!