10 tipuri de persoane toxice de evitat! Iată cum le poți recunoaște!

10 tipuri de persoane toxice de evitat! Iată cum le poți recunoaște!

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 November 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

Persoanele toxice sunt la tot pasul. Și, din păcate, pot fi chiar și dintre apropiați. Dacă nu ești atent cu ei, aceștia îți pot afecta gândurile, sentimentele și comportamentul.

În plus, oamenii toxici pot aduce stres și agitație în viața ta. Oricine poate întâlni o persoană toxică, dar după ce vei ști cum să le recunoști, îți va fi mult mai ușor să le ții la distanță.

Iată 10 tipuri de persoane toxice pe care trebuie să le eviți:

1. Bârfitorii.

Acest tip de personalitate se bucură de răul altora. Uneori poate și noi mai râdem nevinovat de eșecul cuiva. Dar bârfitorii o fac în mod intenționat. Le place să vorbească despre problemele altora. Nu îi obosește, ci chiar îi hrănește.

2. Nervoșii.

Unii oameni sunt incapabili să-și controleze emoțiile. Nu știu cum să-și gestioneze furia și te pot ataca fără niciun motiv. Oamenii nervoși te vor folosi pentru a-și descărca emoțiile negative. Vor căuta să te învinovățească pe tine pentru eșecurile lor.

3. Victima.

Acest tip de persoană este greu de recunoscut. Pentru că dacă sunteți prieteni, este normal să vă spuneți problemele. Dar totuși, la un moment dat veți realiza că ceva nu este în regulă cu ei. „Victimele toxice” suferă întotdeauna, fac din țânțar – armăsar și susțin că viața lor este un dezastru.

4. Încrezutul.

Oamenii plini de sine nu ascultă părerea celorlalți. Ei cred că lumea ar trebui să se învârtă în jurul lor.

5. Invidiosul.

Vor mereu ceea ce au alții. Și chiar dacă li se întâmplă ceva bun, ei sunt tot nefericiți. Vor mai mult. Există întotdeauna cineva care are mai mult succes decât tine. Dar oamenii invidioși nu vor ca altcineva să-i depășească.

6. Manipulatorii.

Este greu să le faci față, pentru că știu să se joace cu mintea oamenilor. Te vor trata ca pe un prieten. Ei vor descoperi care sunt slăbiciunile tale și le vor întoarce împotriva ta. Manipulatorii își doresc întotdeauna ceva de la tine. Există un motiv pentru bunătatea lor. Nu fac nimic fără să obțină beneficii pentru ei înșiși.

7. Negativistul.

Acești oameni își impun negativitatea și pesimismul. Gândirea negativă este contagioasă. Feriți-vă de acești oameni, altfel vă vor scufunda în lumea lor pesimistă.

8. Perversul.

El are întotdeauna intenții rele. Este fericit când vede că oamenii din jurul său sunt nefericiți. Această persoană va dori fie să vă facă rău, fie să vă facă să vă simțiți rău.

9. Judecătorul.

Acest tip este mai frecvent decât celelalte. Oamenii toxici – judecători îți spun mereu că greșești. Astfel de persoane privesc de sus pe toată lumea. Deci, cel mai bine este să vă distanțați de ei.

10. Arogantul.

Oamenii aroganți cred că toți cei din jur sunt în competiție cu ei. Nu sunt de încredere, și nu vă puteți baza pe ei. Oamenii aroganți sunt considerați o forță distructivă în orice loc. Vor mereu să concureze, să lupte și să câștige (cu orice preț).Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!