10 semne de inteligență emoțională

10 semne de inteligență emoțională

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 February 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

Înțelepciunea nu este determinată de nivelul de succes din școală și nu întotdeauna de numărul de cărți citite. Există un indicator mai important – inteligența emoțională. Aceasta înseamnă înțelegerea modului în care funcționează emoțiile și cum să interacționăm cu ceilalți. Inteligența emoțională este o calitate care poate fi dobândită, deoarece emoțiile provin din inimă.

Iată care sunt cele zece semne de inteligență emoțională

1. Prețuiți comunicarea. Îți place să cunoști oameni noi, să afli cât mai multe despre viața lor și să înveți să-i înțelegi.

2. Sunteți un lider remarcabil. Un lider remarcabil se distinge de unul bun nu numai prin gândire rapidă, ci și prin abilitatea de a-i înțelege pe ceilalți și de a-i inspira să devină mai buni. Aceasta se numește inteligență emoțională.

3. O persoană inteligentă din punct de vedere emoțional poate distinge binele de rău. Știe ce este bine și ce este rău în viață. Principalul lucru este să înțelegeți că, dacă aveți încredere în abilitățile voastre, veți putea să le folosiți întotdeauna în avantajul dvs.

4. Știe să asculte și să înțeleagă prin ce trec oamenii. Abilitatea de a asculta este una dintre componentele inteligenței emoționale. Învață să asculți. Acest lucru te va ajuta să înțelegi persoana cu care vorbești.

5. O persoană inteligentă emoțional are întotdeauna o legătură cu sentimentele sale. Știe exact ce simte și când îl simte. Aproape ca empatii, astfel de oameni știu unde și când să facă clic pentru a ajunge la rezolvare.

6. O persoană cu o inteligență emoțională dezvoltată este într-o relație bună cu toți cei din jur. Sentimentele și emoțiile ei sunt adaptate la oamenii din jur, așa că îi este ușor să înțeleagă alte persoane.

7. O astfel de persoană are un cod moral strict. Știe ce este bine și ce nu. Și dacă încearcă să facă ceva care îi depășește principiile sale morale, emoțiile par să formeze un zid care o împiedică să facă.

8. Este întotdeauna disponibilă pentru ceilalți. Acesta este motivul care te face să fii o persoană atât de bună în ochii celorlalți. Înțelegi cum este atunci când ai nevoie de ajutor și nimeni nu este în jur. Și sunteți mereu gata să veniți în ajutorul altora.

9. Înțelegi și poți explica cu ușurință sentimentele altei persoane. Nu trebuie ca să vorbești prea mult cu o persoană ca să îți dai seama ce are în inimă.

10. După o cădere te ridici mereu. Știți că eșecul este doar o piatră de temelie către succes. Fiecare luptă a vieții înseamnă o nouă experiență!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!