10 semne că sufletul tău este obosit, nu corpul tău

10 semne că sufletul tău este obosit, nu corpul tău

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 January 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSanatate

Cum să înțelegeți că aveți „epuizare mentală”? Să încercăm să ne înțelegem sentimentele și să vă spunem cum să vindecați un suflet obosit.

10 semne că sufletul tău este obosit:

1. Te simți obosit în mod constant

Senzația de oboseală nu te părăsește niciodată. Un somn plin nu aduce o ușurare vizibilă, iar o ceașcă de cafea vă energizează cel mult o jumătate de oră. Căutați o oportunitate de a face un pui de somn chiar și la locul de muncă, pentru că totul vă cade efectiv  din mâini. Cu toate acestea, noaptea nu rezolvă problema. Este incredibil de dificil pentru tine să adormi seara, iar noaptea te trezești din coșmaruri sau suferi de insomnie. Normal, a doua zi totul se repetă de la început.

2. Simți o durere constantă

Nu trece o zi fără să te plângi de sănătatea ta. Te doare tot corpul – ieri ai avut dureri de cap, astăzi te dor articulațiile și mâine vei suferi de tensiune scăzută. Vizitarea medicilor nu aduce claritate, deoarece toți indicatorii medicali sunt normali. Drept urmare, medicul vă sfătuiește să vă odihniți mai mult, să nu mâncați excesiv noaptea și să luați tonice generale și vă obișnuiți treptat cu durerile inexplicabile constante.

3. Te simți împiedicat

Depresia și devastarea totală sunt un semn clar al oboselii sufletului. Pierzi motivația, devii apatic și ți se pare că viața ta a ajuns într-un impas, pentru că absolut nu vezi oportunitatea de a schimba situația în bine. O criză creativă și eșecuri la locul de muncă sunt completate de neînțelegeri în familie. Te cerți din ce în ce mai mult cu persoana iubită și arunci fraze, fiecare dintre ele putând ajunge la divorț. Cu toate acestea, într-o stare atât de deprimată, este dificil să ne dăm seama de pericolul deplin al unui astfel de comportament.

4. Ai devenit prea emoțional

Ai observat o emoționalitate sporită în mintea ta? Poți să râzi fără motiv sau să izbucnești în lacrimi când auzi o poveste tristă? Dacă aceste schimbări de dispoziție au devenit normale pentru dvs., este probabil ca acestea să fie declanșate de oboseala sufletului. O persoană în această stare devine instabilă și iritabilă, iar unele chiar se confruntă cu atacuri de panică. Iar schimbarea stării psihologice se remarcă mai ales prin apariția unor emoții negative precum invidia, ura și resentimentele.

5. Te simți singur

Un sentiment de singurătate a început să te biruiască. Aveți rude, prieteni apropiați, iar la locul de muncă există întotdeauna colegi lângă voi la care vă puteți adresa pentru ajutor. Cu toate acestea, înconjurat de atât de mulți oameni, te simți singur, lipsit de apărare și inutil. Vi se pare că întreaga lume este împotriva ta.

6. Te enervezi ușor

Fără să știi, ai devenit prea nervos și anxios. Îți faci griji în mod constant despre cei dragi, încerci să-i controlezi și te superi foarte tare atunci când nu te informează despre planurile lor. Mai mult, ați început să vă faceți griji cu privire la propriul dvs. viitor, să vă gândiți constant la concurența din activitatea dvs. profesională și dacă aveți timp să vă adaptați la lumea care se schimbă rapid. Astfel de gânduri nu adaugă încredere în sine și, în prezența depresiei și a apatiei, ele doar agravează situația.

7. Ai încetat să te bucuri de ceea ce iubești.

Un semn clar că ceva nu este în regulă cu sufletul tău este indiferența față de ceea ce iubești. Anterior, îți dedicai tot timpul liber hobby-ului tău, pentru că făcând ceea ce îți place aveai cele mai pozitive emoții. Acum, activitatea cândva plăcută a devenit o povară pentru tine și nu mai provoacă astfel de emoții violente.

8. Vi se pare din ce în ce mai greu să rezolvați problemele

Anterior, trebuia doar să vă concentrați asupra problemei la îndemână pentru a găsi soluția potrivită. Cu toate acestea, lucrurile stau altfel acum. Vă este greu să vă concentrați, ideile strălucitoare nu vă mai vin în minte și orice greșeală duce la un șir de noi probleme. În această stare, singura cale de ieșire este să solicitați ajutor de la psihologi care sunt capabili să rezolve astfel de probleme.

9. Trăiești pe „pilot automat”

Viața ta a devenit plictisitoare și monotonă. Trăiești doar la sfârșit de săptămână, însă chiar și în zilele de vacanță nu găsești activități pe placul tău, conștientizând cu greu că te-ai simțit mai confortabil în timpul săptămânii. O astfel de viață pe „pilot automat”, unde casa este înlocuită de muncă și munca de acasă, îți transformă viața într-o rutină și începe treptat să provoace dezgust.

10. Nu poți să-ți dai seama ce-i cu tine

Semnele de mai sus îți complică mult viața, făcând-o pur și simplu insuportabilă. Dar, în același timp, nu puteți înțelege cauza afecțiunilor. Undeva adânc în interior există un sentiment pe care nu îl poți exprima în cuvinte și de care nu poți scăpa. Singurul răspuns corect care este sugerat: sufletul tău este obosit. Are nevoie urgentă de odihnă!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!