10 semne că corpul tău are deficit de fier

10 semne că corpul tău are deficit de fier

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 November 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Fierul este un mineral de care organismul nostru are neapărat nevoie. Deficiența de fier ne poate afecta serios sănătatea și starea de bine.

Iată 10 simptome ale deficitului de fier pe care nu ar trebui să le ignori:

1. Ești palid

Organismul are nevoie de fier pentru a produce hemoglobina, o proteină din celulele roșii din sânge. Aceasta oferă sângelui o culoare roșie și pielii o culoare roz, sănătoasă.

2. Limba își pierde din culoare

Hemoglobina scăzută datorită deficitului de fier poate afecta și limba prin pierderea culorii. În plus, nivelurile scăzute de fier pot reduce nivelul mioglobinei, ceea ce provoacă inflamații, umflarea limbii.

3. Îți cade părul

Vegetarienii și femeile sunt mai predispuși de a suferi pierderi excesive de păr datorită conținutului lor scăzut de fier.

4. Ai unghii moi

Unghiile sunt formate din keratină, o proteină care protejează stratul unghiei. Unghiile au nevoie de oxigen, dar fără hemoglobină, transportul oxigenului prin tot corpul este imposibil.

5. Respiri greu

Dacă simți că respiri greu sau te sufoci fără să faci efort, este de vină deficiența de fier. Când nivelurile de hemoglobină ale corpului tău sunt scăzute din cauza deficitului de fier, nivelurile de oxigen vor fi, de asemenea, scăzute.

6. Ai dureri de cap și migrene

Deficitul de fier poate provoca, de asemenea, dureri de cap din cauza lipsei de oxigen la nivelul creierului.

7. Mâinile și picioarele tale sunt întotdeauna reci

Deficitul de fier poate afecta circulația, fapt care face ca sângele să ajungă mai greu în zona degetelor de la mâini și celor de la picioare.

8. Convulsii

Persoanele cu deficit de fier sunt mai expuse la mișcările involuntare de la nivelul picioarelor. Este vorba despre o tulburare a sistemului nervos care provoacă un impuls care îți mișcă picioarele în timpul somnului.

9. Bătăi rapide ale inimii

În cazul persoanelor cu deficit de fier, nivelurile scăzute de hemoglobină fac ca inima să lucreze mai lent și să transporte mai greu oxigenul în tot corpul.

10. Oboseala constantă

Mulți oameni care au deficiență de fier se confruntă cu o lipsă de energie, slăbiciune, dificultăți de concentrare sau pierderea interesului pentru lucrurile care obișnuiau să le facă plăcere.

Te confrunți cu deficit de fier? Dacă răspunsul este da, atunci ar trebui să îți contactezi medicul de familie pentru a-ți recomanda niște suplimente.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!