10 reguli de etichetă pe care trebuie să le cunoască toată lumea. De citit și reținut!

10 reguli de etichetă pe care trebuie să le cunoască toată lumea. De citit și reținut!

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 February 2021 in IstorieLecții de viațăLifeStyleSfaturi

Un articol cu 10 reguli, și câteva puncte pentru fiecare. Nu toată lumea știe multe dintre aceste puncte. Fiecare regulă trebuie citită și amintită!

Iată care sunt cele mai uzuale reguli de etichetă:

1. Flori care pot fi dăruite unei persoane: crizanteme, trandafiri, garoafe, orhidee, bambus, crini, gladiole, lalele, iris, plumeria,  margarete, floarea soarelui.

Nu uitați de culori atunci când dați flori bărbaților. Următoarele culori sunt binevenite: violet, vișiniu, alb, albastru, verde.

Cazuri când este obișnuit să dai flori unui bărbat:

  • 1) Premiera filmului;
  • 2) Premiera concertului;
  • 3) Editare de carte;
  • 4) Publicarea articolului;
  • 5) Descoperire serioasă;
  • 6) Ziua de naștere;
  • 7) Prezentarea oricărui premiu;
  • 8) Record sportiv.

2. Strângerea mâinii

Cu femeile nu este obișnuit să dai mâna, dar dacă ea întinde mâna mai întâi, ar trebui să o dai, dar nu la fel de ferm ca în cazul bărbaților.

Cel mai în vârstă dă mâna mai întâi, profesorul sau mentorul către elev, șeful către subordonat. Nu trebuie să schimbați rolurile, deoarece puteți provoca respingere și neînțelegere.

Când dai mâna, trebuie să te uiți în ochi și să zâmbești puțin ca semn al dispoziției prietenoase. Închiderea ochilor sau chiar privirea în altă parte când strângeți mâna este lipsită de respect. Uneori aversiunea este percepută ca înșelăciune și servește ca un semnal că într-o astfel de persoană nu poate avea încredere.

3. Conform regulilor de etichetă, farfuria cu supă ar trebui să fie înclinată CĂTRE TINE în timp ce mănânci!

4. Bărbații ar trebui să se ridice ÎNTOTDEAUNA când o doamnă părăsește masa!

5. Nu este nimic în neregulă atunci când un soț își numește soția „iepuraș”. Cu toate acestea, aceste porecle de alintare nu sunt destinate urechilor curioase! Când nu sunteți singuri, este mai bine să vă numiți reciproc după nume.

6. Uneori este foarte plăcut să bei o băutură cu paiul, dar în astfel de cazuri nu ar trebui să o aspiri până la ultima picătură, deoarece sunetul strident va aduce o oarecare disonanță în conversația generală.

7. Iată principalele reguli moderne de etichetă într-un restaurant:

a) Tăiați bucățile mari în altele mai mici înainte de a mânca;

b) Când felul de mâncare se mănâncă cu mâinile goale, nu trebuie să te apleci și să invadezi spațiul vecinului, cu coatele;

c) Nu puteți sufla mâncarea fierbinte, trebuie să așteptați până se răcește;

d) Când mâncați cu mâinile goale, este mai bine să mușcați câte puțin;

e) Folosiți un șervețel și nu vă lingeți degetele;

f) Ștergeți-vă întotdeauna gura cu un șervețel;

g) Nu vă ștergeți niciodată gura cu mâna și nu vorbiți cu gura plină;

h) Chiar dacă toată lumea din jur mănâncă cu mâinile goale, este destul de acceptabil să mănânci cu furculița și cuțitul;

i) Nu ar trebui să puneți niciodată telefonul pe masă.

8. Guma de mestecat în public și în timpul conversației este considerată vulgară! Obiceiul de a mesteca gumă ne arată tocmai ignoranța regulilor de etichetă!

9. Este considerat un obicei urât să îți verifici în timpul unei conversații ceasul, telefonul mobil sau alt gadget. Chiar dacă ești obosit și plictisit, nu arăta asta!

10. Pe scări:

– Dacă un bărbat și o femeie se întâlnesc pe scări, atunci când urcă, bărbatul trebuie să lase femeia în spatele său, iar când coboară, este necesar opusul pentru ca femeia să fie în față. Dar dacă scările sunt prea înguste, abrupte sau întunecate, atunci bărbatul trebuie să meargă înaintea femeii.

– O femeie care urcă scările trebuie să aleagă partea cu balustrada. Nu trebuie să părăsească balustrada dacă întâlnește un bărbat pe scări, chiar dacă acest lucru este contrar regulilor traficului pe partea dreaptă.

– Un bărbat, aflat pe scări, ar trebui să facă loc femeilor, bătrânilor și copiilor la balustradă.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!