10 produse care te vor scăpa de gută, pietre la rinichi, dureri articulare!

10 produse care te vor scăpa de gută, pietre la rinichi, dureri articulare!

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateStiintaViata

Corpul nostru este învățat să scape de acidul uric. Dar problema este că, dacă acidul este produs în cantități mari, acesta provoacă dezvoltarea diverselor probleme de sănătate: pietre la rinichi, dureri articulare, gută și multe altele.

În cel mai rău caz, corpul nostru intră în hiperuricemie și, în acest caz, putem suferi de:

– Acidoza metabolică;

– Probleme de piele;

– Dureri articulare;

– Boli ale rinichilor și pietrelor la rinichi;

– Leucemie;

– Diabet;

– Guta.

Din fericire, există alimente care ajută la combaterea acidului uric, iată care sunt acestea:

1. Broccoli și castraveții

Aceste legume te vor ajuta pentru că sunt capabile să reducă producția de acid uric și formarea cristalelor. De obicei se formează în jurul articulațiilor noastre, rezultând dureri și deformări articulare.

2. Bananele

Bananele sunt o sursă bogată de potasiu, care este foarte important pentru scăderea nivelului de acid uric din organism.

3. Morcovii

Poți evita acumularea de acid uric cu un consum regulat de morcovi cruzi. De asemenea, morcovii îți vor îmbunătăți starea de sănătate în general.

4. Cireșele

Aceste fructe delicioase au capacitatea să normalizeze nivelurile de acid uric. Deoarece conține o substanță numită „antocianină”. În plus, previne formarea cristalelor în jurul articulațiilor noastre.

5. Apa

Prin consumul a minimum doi litri de apă pe zi, nu numai că poți reduce nivelul de acid uric, ci elimini și toxinele din corpul tău.

6. Țelina

Cu un consum frecvent de țelină, poți evita multe complicații cauzate de acidul uric, Deoarece țelina reduce nivelul acestuia.

7. Merele

Îți poți curăța corpul cu un consum regulat de mere, pentru că ele ajută la eliminarea excesului de acid uric.

8. Lămâile

Consumul regulat de apă cu lămâie va ajuta la eliminarea acidului uric și la evitarea multor probleme de sănătate. Bea întotdeauna apă de lămâie cu 30-40 de minute înainte de fiecare masă.

9. Ceaiul verde

Consumul de ceai verde scade riscul de apariție a gutei și, de asemenea, combate hiperuricemia. Se recomandă să bei zilnic 1-2 căni de ceai verde.

10. Ceapa crudă

Poți evita excesul de acid uric din organism consumând salată cu ceapă crudă, pe lângă faptul că te ajută, îi va da și un gust minunat salatei.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!